Populäraste biofilmerna just nu

Världsrekord! Såg Spider-Man: No Way home hela 292 gånger

21 april 2022 kl. 11:04

Inte ofta en film är SÅ bra

Alla har vi väl sett en film på bio och fallit helt pladask för den, vilket resulterat i att vi köpt nya biljetter och sett den en gång till. Här har vi dock en kille som sett samma film 292 gånger.

Indiewire.com meddelade i veckan den otroligt viktiga nyheten att ett nytt världsrekord blivit satt, och det handlar inte om vem som ätit flest cheesburgare på McDonalds under en timme eller vem som lyckats hålla andan längst under vattnet. Nej, detta berör någonting långt viktigare än så. 

Fem visningar per dag

Amerikanen Ramiro Alanis tog nämligen nytt rekord i antal biobesök för en och samma biofilm, i detta fall Spider-Man: No Way Home. Med 292 visningar slog han därmed också Arnaud Kleins rekord på 204 biobesök för filmen Kaamelott: The First Chapter. För att lyckas med bedriften såg Alanis filmen fem gånger om dagen, och för hela kalaset fick han punga ut den härliga summan 34 000 kr

En dyrare affär i Sverige

Vi på Filmtopp hyllar självklart Ramiro Alanis för sin starka insats och genuina filmengagemang, och har därför av ren nyfikenhet räknat på vad det skulle ha kostat vederbörande att se samma film 292 gånger, fast i Svea Rike. 

En biljett för Spider-Man: No Way Home kostar kl. 20:00 på Filmstaden Söder 159 kr. Detta multiplicerat med 292 blir 46 428 kr. Lägger vi där till en stor snacks + stor läsk för 104 spänn landar slutbeloppet på 76 796 skinande riksdaler.   

Nya Spidermanfilmen populär hos biopubliken

Även utan Alanis starka insats som biobesökare hade dock Spider-Man: No Way Home klarat sig bra rent ekonomiskt. Enligt Indiewire är filmen den mest inkomstbringande filmen under pandemin med intäkter på 1,89 miljarder dollar. 

Se trailern här:

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL