Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Nya West Side Story förbjuds i flera länder

Nya West Side Story förbjuds i flera länder

Carl-Christian Frunck | Nyhet
07 december 2021
Carl-Christian Frunck | Nyhet
07 december 2021

Disney vägrar censurera filmen

Steven Spielbergs version på filmmusikalklassikern "West Side Story" kommer inte att visas i flera länder kring Persiska viken. Detta på grund av Disney inte vill klippa bort dess ickebinära karaktär Anybodys, spelad av den ickebinära skådespelaren Iris Menas.

MER LÄSNING:

En av årets potentiella Oscarskanoner, West Side Story av Steven Spielberg, kommer inte att gå upp som planerat i varken Saudiarabien, Qatar, Bahrain, Oman eller Kuwait den 9:e december. Efter många om och men får den gå upp i Förenade Arabemiraten.

Anledningen uppges vara att den ickebinära karaktären Anybodys som även spelas av den ickebinära skådisen Iris Menas, rapporterar The Hollywood Reporter. Sett till att homosexualitet är olagligt i flera länder kring Persiska viken faller ofta HBTQ-personer i filmer offer för deras censurlagar. Marvelfilmen Eternals som hade MCU:s första homosexuella karaktär förbjöds förra månaden i denna region med länder. 

Iris Menas till vänster i "West Side Story".
Iris Menas (till vänster) i "West Side Story". Foto: Disney.

Disney och TSG Entertainment har vägrat att klippa bort Iris Menas ur West Sid Story, men efter att ha gjort en version där de raderat intima scener får filmen nu gå upp på biografer i Förenade Arabemiraten. 

"West Side Story" är baserad på den framgångsrika Broadway-musikalen från 1957 är en berättelse om kärlek och gängrivalitet i New York på 1950-talet. 

NÄSTA ARTIKEL