Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Nya siffror: Avatar 2 en av de mest framgångsrika filmerna någonsin

Nya siffror: "Avatar 2" en av de mest framgångsrika filmerna någonsin

Moa  Andersson
Moa Andersson | Nyhet
23 januari 2023
Moa  Andersson
Moa Andersson | Nyhet
23 januari 2023

Cameron innehar tre av de sex mest inkomstdrivandne biofilmerna

"Avatar: The Way of Water" blir den sjätte filmen i historien som överstiger två miljarder dollar i biljettintäkter globalt. James Cameron ligger nu bakom tre av de sex mest inkomstbringande filmerna genom tiderna.

Bara sex veckor efter sin premiär har James Camerons storsäljande uppföljare Avatar: The Way of Water överstigit två miljarder dollar i biljettförsäljning, vilket markerar sex veckor av ren framgång. Detta gör filmen till den första att ha så långvarig regeringstid på biljettkassan sedan Avatar släpptes 2009. Vidare kan Cameron nu titulera sig ansvarig för tre av de sex mest framgångsrika filmerna i historien: Titanic, Avatar och Avatar: The Way of Water.

James Cameron: Avatar: The Way of Water
The Way of Water. Foto: Disney

The Way of Water håller på att uppnå ett mål som Cameron själv satt upp. Inför premiären sa han att filmen skulle bli "den tredje eller fjärde mest inkomstbringande filmen i historien", vilket den är på god väg att bli. Januari är vanligtvis en långsam period på biografer runt om i världen, men en handfull strakt presterande filmer, som just The Way of Water, har hjälpt till att öka försäljningen.

"Avatar: The Way of Water" även en av de dyraste filmerna historiskt

Avatar-fansen har väntat länge på en uppföljare av succéfilmen från 2009 som förblev enormt populär under veckorna som den släpptes. En blandad publik i alla åldrar världen över har drivit biljettförsäljningen till stratosfäriska höjder, och Disney, som innehar rättigheterna till Avatar-franchisen, spenderade ungefär 460 miljoner dollar på att producera och marknadsföra The Way of Water. Detta gör den till en av de dyraste filmerna någonsin. Hittills har den genererat 598 miljoner dollar på den inhemska biljettkassan och 1,4 miljarder dollar internationellt. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL