Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Nya serier på Netflix 2021 – Dessa får du inte får missa!

Nya serier på Netflix 2021 – Dessa får du inte får missa!

Jonatan Blomberg | Nyhet
25 juli 2021
Jonatan Blomberg | Nyhet
25 juli 2021

Lysande tv-serier på Netflix under 2021

Med mängder av nya produktioner varje vecka, så är det inte helt lätt att hänga med bland alla sevärda tv-serier hos Netflix. Här har vi därför satt ihop en lista på 10 nya säsonger på Netflix du bör ha hunnit ge en chans under 2021 hittills.

Med lite drygt halva året bakom oss, har det blivit dags att försöka lyfta fram några av de bästa säsongerna som Netflix har hunnit bjuda på under 2021 hittills. Under den andra halvan kommer vi att få fullt upp med återvändande storproduktioner som The Witcher och Stranger Things, så den som inte vill hamna allt för långt efter bör redan nu försöka planera in en titt på säsongerna här nedan.

Glöm inte bort att dela med dig av dina egna tips på de bästa originalproduktionerna från Netflix, som har haft premiär under 2021, på vår Facebooksida i kommentarsfältet också! Vilka av dina favoriter saknas på listan?

Nya serier på Netflix du inte får missa

Castlevania (säsong 3)

Castlevania
Castlevania är klar för en ny serie. Foto. Netflix.

Den sista säsongen av den redan hyllade adaptionen av de gamla Castlevania-spelen, lyckades utan tvekan sätta landningen. Vi har nu äntligen ett bevis på att det faktiskt går att göra en tv-adaption av ett tv-spel, som kan bli otroligt välgjort och älskat.

Monsterjägaren Trevor Belmont, magikern Sypha Belnades och halv-vampyren Alucard, kommer att saknas — men lyckligtvis har Netflix redan beställt en spinoffserie!

Halston (säsong 1)

Halston
Ewan McGregor som Halston i en av de bästa av alla nya serier på Netflix. Foto: Netflix.

Miniserien om modeskaparen och designern Halston bjöd oss på helt fantastiskt skådespel från Ewan McGregor, i huvudrollen som titelkaraktären. Serien har tyvärr flugit lite under radarn, men är ett måste för folk som brukar uppskatta Ryan Murphys (Feud, Pose, Hollywood, American Crime Story) tv-serier.

Katla (säsong 1)

Katla
"Katla" är Islands första Netflixserie. Foto: Netflix.

Det är verkligen inte varje dag det bjuds på isländska originalserier från Netflix. Men genom en spännande säsong som använder sig av ”skynda långsamt”-berättandet, byggs sakta spänningen och mystiken upp allt mer kring vad som egentligen håller på att hända med en by bredvid en aktiv vulkan.

Lucifer (säsong 5B)

Lucifer
Diaboliska Lucifer skruvar upp insatserna till max. Foto: Netflix.

Vi har kommit en lång väg från när Lucifer Morningstar lite oskyldigt påbörjade sin semester från helvetet, i Los Angeles vid mordutredaren Chloe Deckers sida. Efter att ha lagts ned av Fox och räddats av Netflix, har vi nu endast en säsong kvar — och serien har verkligen skruvat upp alla insatser till max.

Lupin (säsong 1)

Lupin
Omar Sy skiner som mästertjuven Lupin i en av alla nya serier på Netflix. Foto: Netflix.

Den franska originalserien släppte halva sin första säsong redan i januari, vilket snabbt gjorde serien till en av Netflix mest populära nya tv-serier… med tanke på att det inte brukar släppas så heta titlar precis i början av året.

Under juni släpptes den andra halvan av säsongen och även här lyckades man knyta ihop handlingen på ett spännande sätt, som en slags fransk tv-motsvarighet till Ocean’s Eleven-filmerna.

Master of None (säsong 3)

Master of None – en av de bästa titlarna bland alla nya serier på Netflix
"Master of None" hämtar denna gången inspiration från "Scener ur ett äktenskap": Foto: Netflix.

Efter att ha hyllats efter sina två första säsonger från 2015 och 2017, så har väntan varit nästan olidligt lång efter fortsättningen. Efter att seriens skapare och huvudrollsinnehavare, Aziz Ansari, tagit ett steg tillbaka som regissör fokuserar den tredje säsongen istället på förhållandet mellan Lena Waithes och Naomi Ackies karaktärer.

Pretend It’s a City (säsong 1)

Du har väl inte missat att självaste Martin Scorsese regisserat och skapat en hel miniserie av den nya Netflix-serien Pretend It’s a City? Nu rör det sig visserligen om ett passionsprojekt där han har följt sin vän, komikern och tyckaren Fran Lebowitz, med en kamera där han förevigat mängder av samtal och uppträdanden… vilket resulterat i en väldigt underhållande och välklippt säsong.

Shadow and Bone”(säsong 1)

Shadow and Bone
Stoslagen fantasy i "Shadow and Bone". Foto: Netflix.

Fantasyserien Shadow and Bone är en av de första riktigt välgjorda fantasy-produktionerna från Netflix, sedan den första säsongen av The Witcher. Vi har givetvis fått ett gäng andra däremellan också, men sällan någon med lika bra karaktärsutveckling och handling — som dessutom kunnat väga upp det med något som både ser och känns riktigt påkostat.

Snabba Cash (säsong 1) – Bland alla nya serier på Netflix finns detta svenska mästerverk

Netflix fortsätter att satsa på svenska originalproduktioner och alla som gillade Jens Lapidus-trilogin Snabba Cash, som bland annat banade vägen för Joel Kinnamans framgångsrika karriär utanför Sverige, har nu kunnat följa en fristående fortsättning på samma hårda undre Stockholms-värld.

Leya och Salim är dessutom redan klara för en andra säsong!

Sweet Tooth (säsong 1)

Sweet Tooth
Postapokalyptisk fantasy i "Sweet Tooth". Foto: Netflix.

Den postapokalyptiska berättelsen om hybridpojken Gus, sprang rakt in i miljontals hjärtan tidigare under året. Efter pandemiåret 2020 så kan vi nog alla leva oss in lite extra när det kommer till postapokalyptiska berättelser som kretsar kring hemska virus — och lyckligtvis var det inte viruset från Sweet Tooth som vi drabbades av i verkligheten. Även fast den välgjorda serien spred sig som ett virus genom Netflix-användarnas prenumerationer världen över.

Vilka nya serier på Netflix har du gillat mest under 2021 hittills?

NÄSTA ARTIKEL