Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Nya En man som heter Ove – inspelningen igång

Nya "En man som heter Ove" – inspelningen igång

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
31 januari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
31 januari 2022

Ove byter namn till Otto när Tom Hanks gör rollen

Inspelningen av den amerikanska versionen på "En man som heter Ove" med Tom Hanks drar nu igång. För att passa den internationella publiken byter huvudkaraktären namn till Otto.

SF Studios påbörjar nu inspelningen av den amerikanska filmatiseringen av En man som heter Ove, som är baserad på Fredrik Backmans succéroman och SF Studios svenska film med samma namn, där Hannes Holm stod för manus och regi. Den amerikanska adaptionen med titeln A Man Called Otto regisseras av den prisbelönta filmskaparen Marc Forster.

Huvudkaraktären Ove har bytt namn till Otto för att anpassa filmen till USA och spelas av tvåfaldigt Oscarsbelönade Tom Hanks (Finch, Greyhound, Captain Philips). I birollerna ser vi Mariana Treviño, Rachel Keller och Manuel Garcia-Rulfo. Inspelningen drar igång i mitten på februari i Pittsburgh, Pennsylvania.

Filmens manus är skrivet av internationellt hyllade manusförfattaren David Magee (Mary Poppins Returns, Berättelsen om Pi). Regissör Marc Forster (Quantum of Solace, World War Z, Monster's Ball) och David Magee har tidigare samarbetat på den BAFTA- och Oscarsnominerade filmen Finding Neverland.

"A Man Called Otto" ett viktigt steg för SF Studios ambitioner

SF Studios producerar, finansierar och distribuerar filmen med producent Fredrik Wikström Nicastro (En man som heter Ove, Borg) tillsammans med Rita Wilson (Mamma Mia!, Mamma Mia! Here We Go Again, My Big Fat Greek Wedding, My Big Fat Greek Wedding 2), Tom Hanks och Gary Goetzman för Playtone

Fredrik Backmans internationellt uppmärksammade bok har sålt mer än 7 miljoner exemplar över hela världen och låg kvar på New York Times bestsellerlista i 77 veckor i följd efter att den släpptes. Romanen filmatiserades därefter av SF Studios och gick upp på bioduken 2015 och är en av de mest sedda svenska biofilmerna genom tiderna med cirka 1,7 miljoner biobesökare. 

"A Man Called Otto" är ett viktigt steg för SF Studios i ambitionen att göra internationell storfilm för en global marknad.

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL