Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Harry Potter-stjärnan Tom Felton avslöjar – rymde från rehab

Harry Potter-stjärnan Tom Felton avslöjar – rymde från rehab

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
20 oktober 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
20 oktober 2022

Tom Felton talar ut i ny självbiografi

Harry Potter-stjärnan Tom Felton blev världsberömd som Draco Malfoy. Nu berättar han hur han rymde från rehab som ung.

Många barnskådespelare har fått smaka på kändisskapets baksidor när de blir berömda i alldeles för ung ålder. En av dem, får vi nu veta, är Harry Potter-stjärnan Tom Felton. Den numera 35-årige skådespelaren har nyligen publicerats självbiografin Beyond the Wand: The Magic and Mayhem of Growing Up a Wizard, i vilken han pratar om sitt alkoholproblem.

Han slog igenom som 14-åring i rollen som Draco Malfoy, men snart började alkoholen bli ett problem:

"Jag gick från att inte vara särskilt intresserad till att dricka några öl om dagen innan solen ens gått ner, och en whisky till varje av dem", skriver han i sin biografi enligt People.

Malfoy – Rymde från rehab
Tom Felton i rollen som Draco Malfoy. Foto: Warner Bros.

"Drack för att fly"

Han berättar att han i sena 20-årsåldern började "dricka för att fly" och att han spenderade en hel del tid på olika barer i Los Angeles.

Tom Felton förstod senare att han hade psykiska problem, om vilket han skriver följande:

"Alkoholen var dock inte problemet. Det var ett symptom. Problemet var djupare"

Vännerna höll i interventions

Situationen var så pass illa att flera i hans närhet gjorde olika interventions för att få honom att sluta dricka, till och med hans egna advokat vars ord träffade hårt.

"Min advokat, som knappt träffat ansikte mot ansikte, tog ett uppriktigt samtal med mig. Han sa 'Tom, jag vet känner inte dig särskilt väl, men de verkar vara en bra kille. Allt jag vill säga till dig är att detta är den sjuttonde interventionen jag har varit på i min karriär. Elva om dem är döda nu. Bli inte den tolfte."

Malfoy
Foto: Warner Bros.

Rymde från rehab

Felton skrev därefter in sig på en rehabanläggning i Malibu, som han rymde från mindre än 24 timmar senare. Han åkte senare till en annan anläggning som han slängdes ut från efter att ha befunnit sig på en av tjejernas rum.

Efter att ha adopterat hunden Willow, började Tom Felton komma på rätt bana igen. Åtminstone för en stund. Några år senare blev det nya rehabbesök. Vidare skriver stjärnan att han numera vill göra det han kan för att hjälpa andra att våga söka hjälp.

Tom Feltons bok finns nu att köpa hos svenska bokhandlare.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL