Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Konceptbild från Lord of the Rings: The war of the Rohirrim

Ny Sagan om ringen-anime har fått ett premiärdatum

Jonathan Smeds | Nyhet
15 februari 2022
Jonathan Smeds | Nyhet
15 februari 2022

Filmen släpps 2024

New Line Cinema och Warner Bros. Animation ska göra en animefilm tillsammans. Filmen utspelar sig i "Sagan om ringen"-världen och nu har den fått ett premiärdatum.

Det är en bra tid just nu för alla fans av Sagan om ringen. De senaste dagarna har allt fler nyheter släppts kring den nya serien Maktens ringar, och nu berättar Warner Bros. Pictures när deras animefilm har premiär. Sedan tidigare är det känt att filmen heter The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim.

Filmen kommer ha premiär den 12 april 2024. I samband med att detta bekräftades släpptes även en konceptbild på filmen, som ni kan se här:

Konceptbild av hur The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim kommer se ut
Konceptbild på filmen. Foto: Warner Bros. Pictures.

Storyn i filmen kommer utspela sig cirka två hundra år innan händelserna i Hobbit och Sagan om ringen-filmerna. I filmen kommer vi få följa Helm Hammerhand, kungen av Rohan, och skapandet av Helms Deep (även kallad Helms klyfta på svenska). Det är samma borg där det stora slaget i Sagan om de två tornen sker.

Flera personer som var med i produktionerna av originaltrilogin är även med i det här projektet, bland annat Philippa Boyens som varit delaktig i manusarbetet till alla de sex live-action-filmerna som producerats från J.R.R Tolkiens värld. 

Just nu är inte mycket annat känt om filmen, men Variety rapporterar att röstskådespelarna förväntas presenteras inom den närmsta framtiden. Den kommer dock inte ha någon koppling till Amazon Prime Videos serie. 

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL