Ny bild på Viola Davis i The Woman King

Ny bild på Viola Davis i The Woman King

06 juli 2022 kl. 19:07

Hon spelar en skicklig kvinnlig general

Oscarsbelönade skådespelaren Viola Davis spelar Nanisci, en krigsgeneral som leder sina tappra kvinnliga krigare i ett av Afrikas största kungadömen

Det är TriStar som finansierar filmen där vi bland andra får se skådespelaren Viola Davis,som har många filmer på sitt CV men också en Oscar för sin insats i Fences. Nu medverkar hon i actiondramat The Woman King som det precis har landat landat ett par bilder från. Vi tror också att vi inom kort får se den första trailern. 

Filmen handlar om det västafrikanska kungadömet Dahomey, som ligger i dagens Benin. Kungadömet härstammar ända sedan 1100-talet och var i början av 1900-talet den största kungamakten i Afrika. Viola Daves spelar Nanisci, en mycket skicklig general för flera kvinnliga krigare som gick under namnet amazonerna.

/Users/kristianandersson/Desktop/MV5BNDYwYjMwMTEtMjY5MS00NGJjLTlmODMtNmZhMTc4ZDkwODhhXkEyXkFqcGdeQXVyMzQ0NDM5NTk@._V1_.jpg

I filmen får vi se skådespelare som John Boyega, Lashana Lynch, Thuso Mbedu, Adrienne Warren, Jayme Lawson, Hero Finnes Tiffin och Sheila Atim. Regin står Gina Prince-Bythewood för och manuset är skrivet utav Dana Stevens.

Filmen beräknas att ha premiär den 16 september.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL