Mad Max

Nu spelas efterlängtade Furiosa in

Filmtopp
02 juni 2022 kl. 11:06

George Miller återvänder i registolen

För sju år sedan revolutionerade "Mad Max: Fury Road" actiongenren för alltid. Nu har inspelningen av George Millers beryktade prequel "Furiosa" inletts.

Det finns vissa linjer man kan dra i filmhistorien, ett slags före och efter. I actiongenren har vi revolutionerande nedslag som Pansarkryssaren Potemkin, De sju samurajerna, The Wild Bunch, Terminator 2: Judgement Day, The Matrix, Kingsman: Secret Service och Mad Max: Fury Road.

När Fury Road släpptes 2015 kändes det som en uppenbarelse. George Miller bjöd på långa, stilistiska tagningar och praktiska effekter. Den handhållna kameran som dominerat genren under lång tid, kändes plötsligt väldigt omodern.

Sedan dess har fansen väntat på en ytterligare Mad Max-film och rykten har länge cirkulerat om en prequel om karaktären Furiosa (i Fury Road spelad av Charlize Threron).

Nu inleds inspelningarna

På sociala medier avslöjar filmens ena huvudrollsinnehavare, Chris Hemsworth, att inspelningen av Furiosa nu har inletts.

Vem Hemsworth kommer att spela vet vi inte i dagsläget. Däremot är det klart sedan tidigare att Anja Taylor-Joy, som fick sitt stora genombrott i The Queen's Gambit och senast sågs i The Northman, gestaltar den yngre Furiosa.

Vidare är det klart att filmen, till skillnad från Fury Road, kommer att utspelas under en lång tidsperiod, närmare bestämt femton år.

"Furiosa" förväntas ha biopremiär under 2024.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL