Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Mad Max

Chris Hemsworth spelar skurken i nya Mad Max-filmen

Jonathan Smeds | Nyhet
01 mars 2022
Jonathan Smeds | Nyhet
01 mars 2022

Avslöjas i en ny bok om filmserien

Den nya prequel-filmen till Mad Max, "Furiosa", har inte premiär förrän 2024, men nu har en liten nyhet om filmen dykt upp.

Kyle Buchanans bok Blood, Sweat & Chrome: The Wild and True Story of Mad Max: Fury Road har redan skapat rubriker. Detta efter att en bit av den publicerats förra veckan och då berättat om bråken mellan Charlize Theron och Tom Hardy under inspelningen av Mad Max Fury: Road. Nu visar det sig även att boken berättar en del om filmseriens nästa titel.

Furiosa har premiär 2024 och kommer utspela sig före handlingen i förra filmen. Anya Taylor-Joy kommer spela en ung Furiosa, och Chris Hemsworth är klar för en icke namngiven roll. Nu har Slashfilm hittat ett annat utdrag från Buchanans bok som verkar avslöja att Hemsworth kommer vara filmens huvudskurk. I boken intervjuas bland annat filmproducenten P.J Voeten. I den pratar han om Mad Max skaparen George Miller, där även Thor-stjärnans karaktär kommer på tal:

– George funderade först över idén att ha med Chris av ren artighet, men han blev senare förälskade i tanken. Han kommer spela helt tvärtemot sin typ, som huvudskurken. Tyvärr måste vi hitta folk till våra andra karaktärer: en ny Immortan, en ny Bullet Farmer och några till.

Chris Hemsworth i Extraction
Chris Hemsworth, här i filmen "Extraction", kommer vara skurken i "Furiosa". Foto: Netflix

Citatet tyder alltså inte bara på att Hemsworth kommer vara skurken, utan även att hans roll inte är en ung Immortan Joe eller Bullet Farmer. Dessa två roller spelades av Hugh Keays-Byrne och Richard Carter i Mad Max: Fury Road. De har bägge avlidit sedan dess.  Det är oklart om någon av de två var tänkta att reprisera sina roller, trots att karaktärerna kommer vara yngre.

Så mycket mer information om Furiosa finns i nuläget inte att tillgå. Premiärdatumet är satt till den 24 maj 2024. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL