Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Bild på Ingmar Bergman. Just nu auktionerar ett bolag ut flera av hans saker. Pressbild från Hagabion.

Nu kan du köpa Ingmar Bergmans körkort

Jonathan Smeds | Nyhet
16 mars 2022
Jonathan Smeds | Nyhet
16 mars 2022

"Flera föremål från paret Bergman auktioneras ut"

För den som älskar film-memorabilia, och framför allt av Ingmar Bergman, finns nu en auktion med en hel samling av unika föremål.

Craaford Auktioner i Stockholm har sedan tidigare haft försäljningar av föremål från kända personer som Michael B Tretow och Anita Lindblom. Nu slår de till stort, genom att auktionera ut flera olika saker från Ingmar Bergmans och hans fru Ingrids liv.

Bland det som folk nu kan buda på hittar vi exempelvis Ingmar Bergmans körkort och manschettknappar, ett tyskt filmpris för Scener ur ett äktenskap, manuskript till Fanny och Alexander och flera andra verk samt brev signerade av regissören. Även möbler och konst som paret ägt finns tillgängliga på auktionen. 

Själv skriver Craaford Auktioner att detta "är föremål som i sig framstår som scener ur ett extraordinärt äktenskap. Föremål med ett ojämförligt kulturhistoriskt värde. Det är helt enkelt ett tillfälle som inte kommer tillbaka."

Auktionen kommer pågå fram till den 27:e mars. I skrivande stund har just Ingmar Bergmans körkort det högsta budet, med hisnande 19.500 kr.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL