Nu börjar årets filmvestival i Cannes

Nu börjar årets filmvestival i Cannes

Uppdaterad 01 juli 2021 kl. 16:07 | Publicerad 17 maj 2017 kl. 14:05

Idag går den 70:e filmfestivalen i Cannes av stapeln. Fram till den 28:e maj kommer världens filmelit att samlas i södra Frankrike för att dela, diskutera och titta på film. Varje år delar festivalen ut priser för olika insatser och det mest prestigefyllda priset är Guldpalmen. Det delas ut av en specifik jury till den film som anses vara den bästa på festivalen.

Med i juryn i år är bland andra den spanska regissören Pedro Almodóvar, den amerikanska regissören Barry Jenkins och skådespelarna Will Smith, Jessica Chastain och Uma Thurman.

Av årets filmer som medverkar finns det några titlar som är extra intressanta. 24 Frames är iranske regissören Abbas Kiarostamis sista film efter hans bortgång och är ett experimentellt projekt baserat på bland annat stillbilder. Den amerikanska regissören Todd Haynes medverkar med sin film Wonderstruck och den österrikiske regissören Michael Haneke ställer upp med sin produktion Happy End. Sofia Coppolas film The Beguiled är också värd att hålla koll på. Det är en nyinspelning av en gammal film med Clint Eastwood.

LÄS OCKSÅ: Vinnarna av Sundance Festivalen 2017

Tycker du att juryn i Cannes brukar ge ut priser till rätt filmer?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL