Christopher Nolan missnöjd över gemensam biopremiär för Barbie och Oppenheimer

Nu blir Barbenheimer film – "Barbie" ska atombomba mänskligheten

Emil Oscar Rasmussen
04 januari 2024 kl. 09:01

Filmen börjar spelas in i januari

Den gemensamma premiärdagen för "Barbie" och "Oppenheimer" gav liv till termen "Barbenheimer" – som nu har inspirerat en kommande film, där en docka förklarar krig mot mänskligheten.

Trodde ni att vi hade lämnat "Barbenheimer" bakom oss med det nya året? Så är det inte. Tvärtom har fenomenet som föddes ur de parallella premiärerna för Barbie (2023) och Oppenheimer (2023) inspirerat ett helt nytt projekt.

Den 22 januari påbörjas inspelningen av en helt ny film med namnet Barbenheimer, där det görs ett försök att smälta samman de väldigt kontrasterande världarna vi fick beskåda i Barbie och Oppenheimer.

Det kanske låter skruvat? Vänta bara tills ni hör vad den handlar om ...

Nu blir Barbenheimer film – "Barbie" ska atombomba mänskligheten
På väg för att bomba mänskligheten? Foto: Warner Bros.

Nu blir Barbenheimer film – "Barbie" ska atombomba mänskligheten

Inspelningsstarten för den nya filmen har registrerats för den 22 januari på hos FTIA (Film & Television Industry Alliance). Där får vi också en kort summering av vad filmen kommer att handla om.

I händelsernas centrum hittar vi Dr. Bambi J. Barbenheimer, en briljant forskare tillika docka som lever i strand- och sommarparadiset Dolltopia med sin pojkvän Twink Dollman. Den Greta Gerwig-sprudlande världen möter snart en mer Christopher Nolan-inspirerad verklighet när Dr. Barbenheimer tröttnar på hur brutalt dockor behandlas av mänskliga barn. Hon beger sig till den riktiga världen, där hon får se människans värsta sidor och bestämmer sig för att bygga en atombomb för att utplåna mänskligheten.

Nu blir Barbenheimer film – "Barbie" ska atombomba mänskligheten
Foto: UIP.

Lär inte skapa någon biohysteri

Den kommande "Barbenheimer"-filmen lär knappast skapa samma typ av biohysteri som sina två inspirationskällor. Av allt att döma är det här en lågbudgetproduktion av rang. Producenten Charles Band sysslar huvudsakligen med lågbudgetproduktioner. Nyligen låg han bland annat bakom filmen Bad CGI Gator, vars trailer lyckades charma en hel del på nätet.

För regin är det Ted Nicolaou som står, och även han är en mästare på lågbudgetprojekt, i förstahand rysare.

Det är med andra ord inte mycket som tyder på att denna "satsning" kommer att hitta till den svenska marknaden. Men vem vet, kanske blir resultatet skruvat nog för att uppmärksammas igen när det är dags för premiär. Liknande saker har trots allt inträffat tidigare.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL