Då har Nalle Puh-skräckisen "Blood and Honey" svensk biopremiär

Då har Nalle Puh-skräckisen "Blood and Honey" svensk biopremiär

Filmtopp
20 januari 2023 kl. 11:01

Mörkret har fallet i Sjumilaskogen

Får man göra vad som helst med vilka figurer som helst? Är ingenting heligt? Nu kommer skräckfilmen "Winnie the Pooh: Blood and Honey" till biograferna.

Nog var de beredda på en och annan reaktion åt hållet "du har förstört min barndom" när de bestämde sig för att göra slasherfilm av Nalle Puh, den älskade barnboksfiguren av A.A. Milne, som blev public domain förra året. Men att de skulle få så enormt positiv respons på den första trailern hade de inte vågat hoppas på i sina vildaste drömmar.

Förhandssnacket om filmen där den jovialiske björnen och hans gulliga griskulting till side kick löper amok har varit enormt. The Guardian, The Hollywood Reporter och Variety har skrivit om Winnie the Pooh: Blood and Honey, och de är inte ensamma om att ha plockat upp den osannolika historien om den på förhand succétippade splatterfesten. 

Då har Nalle Puh-skräckisen "Blood and Honey" svensk biopremiär
Foto: Njutafilms

Gruvlig hämnd mot Christopher Robin

Det kommer en tid i de flesta barns liv då man vinkar adjö till leksaker och låtsaskompisar. Något som är en naturlig process och en del av att växa upp. Så var det för även för Christopher Robin. En dag lämnade han Sjumilaskogen och vinkade adjö till Nalle Puh, Nasse, Ior, Kanin och Uggla för sista gången.

Tänk om vännerna trodde att Christopher Robin skulle komma tillbaka? Men dagarna går och blir till veckor, månader och år utan att de får se sin vän igen. Nalle Puh och Nasse blir allt mer bittra och övergivna. De börjar planera en gruvlig hämnd mot den som aldrig skulle svika dem: Christopher Robin.

Näst mest populära filmen just nu

I Winnie the Pooh: Blood and Honey har Sjumilaskogen mörknat och blivit en plats där drömmar dör och oskuld utplånas. De gulliga figurerna många av oss känner från böcker och filmer är nu mordgalna bestar som inget hellre vill än att slita människor i stycken och ställa till med grisfest där blod blandas med honung.

Detta är skräckisen som efter ett lyckat trailersläpp blev så populär att den knep andraplatsen på IMDb över årets mest efterlängtade filmer. Det stora intresset för filmen innebär nu att Winnie the Pooh - Blood and Honey får en stor biorelease i USA och att filmskaparna har kunnat satsat på att göra en större, mer påkostad och framför allt blodigare film än de ursprungligen planerat. A.A. Milne snurrar säkert i sin grav.

"Winnie the Pooh: Blood and Honey" har svensk biopremiär den 15 februari.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL