Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Nu är Quibi här – streamingtjänsten för mobilen

Nu är Quibi här – streamingtjänsten för mobilen

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 april 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 april 2020

Över 50 nya originalserier.

Idag kan vi i Sverige ladda ner streamingtjänsten Quibi på våra telefoner. Tjänsten utmärker sig med att ha korta serier, som är till för att se på mobilen.

Det har precis landat en stor nyhet för alla oss som gillar att streama. Vi pratar förstås om den alldeles nya tjänsten Quibi!

Korta avsnitt i världsklass

"Quick bites. Big Stories." är företagets slogan och konceptet är att de ska förse oss med välproducerade serier bestående av korta avsnitt som vi kan se från början till slut i ett nafs. Kanske på väg till skolan eller jobbet. Tjänsten är till för att upplevas genom våra mobiltelefoner, med den nya funktionen att vi kan se titlarna i stående läge, som när vi ser händelser på sociala medier. 

Inför lanseringen har Quibi laddat deras utbud rejält med originalproduktioner, närmare bestämt hela 50 titlar med allt från komedier till skräckisar och dokumentärer. 

Stora stjärnor ombord

Jennifer Lopez i "Thanks a Million".
Jennifer Lopez i "Thanks a Million". Foto: Quibi.

Som sagt är det inga amatörgjorda serier vi kommer att få ta del av. Tvärtom är det stora Hollywoodnamn, vad gäller både producenter och skådespelare. Exempelvis är Liam Hemsworth stjärnan i Most Dangerous Game, en actionthriller som släpper nya avsnitt varje vardag. I Thanks a Million ser vi Jennifer Lopez, Kevin HartKristen Bell och Nick Jonas

Utöver de 50 produktioner som redan finns kommer nya serier att släppas varje vecka. 

Det är också tunga personer som ligger bakom streamingtjänsten, inte minst eBays tidigare VD Meg Whitman och en av animationsbolaget DreamWorks medgrundare, Jeffrey Katzenberg. Sammanlagt har det investerats 1,8 miljarder dollar i projektet. Och nu är resultatet äntligen här. 

I dagsläget kan du få tre månader gratis prenumeration. Därefter kostar Quibi 95 kronor i månaden. 

MER LÄSNING: 

Senaste nytt på Netflix
Hetaste serietipsen
Streaming på HBO

NÄSTA ARTIKEL