Young Wallander återvänder med ny säsong

Young Wallander säsong 3 – Detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad 17 februari 2022 kl. 09:02 | Publicerad 06 februari 2022 kl. 14:02

Blir det fler fall att knäcka för den unge Wallander?

Alla sex avsnitt av "Young Wallander: Killer's Shadow" finns nu att streama på Netflix. Men hur ser förutsättningarna ut för att göra ytterligare en säsong?

Den andra säsongen av Young Wallander är här och det är dags för Kurt att ta sig an ett nytt fall. Den här gången är det en smitningsolycka utanför en nattklubb som fångar hans fulla uppmärksamhet. Snart kommer det också fram att offret har kopplingar till ett tidigare brott, som får poliskåren att behöva tänka flera extra varv. 

Är du klar med säsongen och vill veta om och när vi får se nästa? Här är vad vi vet om den tredje säsongen av Young Wallander...

Young Wallander säsong 3 – Detta vet vi
Foto: Netflix.

Netflix har ännu inte bekräftat att de tänker göra Young Wallander säsong 3, men det finns goda skäl att tro på att den blir av. Den första säsongen var nämligen en braksuccé vad gäller antalet tittare. Serien toppade Netflix svenska listor och gick även stark i flera länder utomlands, inte minst Storbritannien där man har en stor kärlek för crime-genren.

När det kommer till själva berättelsens förutsättningar att tåga vidare ser vi inga konstigheter. Många kriminalare är konstruerade på det vis att varje säsong täcker ett och samma fall, och på så vis vattnar man inte ut sina idéer. I Young Wallander är det just säsongslånga fall vilket indikerar att de skulle kunna hitta nya brott för Wallander att lösa för en bra tid framöver. 

Adam Pålsson vill göra Young Wallander säsong 3

Det är också väldigt talande för en fortsättning när huvudrollsinnehavaren har en stark vilja att hålla igång. I sin intervju med Filmtopp berättar Adam Pålsson att han hemskt gärna gör rollen som Kurt Wallander så länge det bara går. Han skämtar till och med om att det vore roligt ifall han fortfarande spelar den unge versionen av honom när han är sjuttio år gammal:

När kommer Young Wallander säsong 3?

Om Netflix bestämmer sig för att göra en till säsong – vilket vi räknar med – så kan den komma att dröja till hösten 2023. Detta baseras på seriens produktionstakt så här långt, där det dröjt ungefär ett och ett halvt år mellan säsong ett och två. Hur mycket pandemin kan ha spelat in i att det tagit så lång tid mellan säsongerna är svårt att svara på. Men förhoppningsvis blir fansen överraskade med en tredje säsong till starten på nästa år.

Filmtopp håller dig uppdaterad så fort det dyker upp mer information om "Young Wallander" säsong 3. 

MER LÄSNING:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL