Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Vinterviken – premiärdatum och officiell trailer

Vinterviken – premiärdatum och officiell trailer

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 augusti 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 augusti 2021

Då kommer den svenska Netflix-filmen.

Netflix har släppt en officiell trailer till den kommande svenska serien "Vinterviken". I ett pressmeddelande annonserar streamintjänsten också när filmen kommer att få sin premiär.

Vinterviken – en modern tolkning av Mats Wahls hyllade roman – har global premiär på Netflix den 8 september. Premiärdatumet offentliggjordes idag tillsammans med en trailer till filmen.

I Vinterviken syns de två unga talangerna Elsa Öhrn, debuterande skådespelare som tidigare utsetts till stjärnskott av Dagens Nyheter, som Elisabeth och Mustapha Aarab, tidigare medverkande i tv-serien Björnstad, som John-John. I övriga roller syns bland andra Magnus Krepper, Loreen, Marika Lagercrantz, Albin Grenholm, Otto Hargne, Simon Mezher, Jonay Pineda Skallak och Elsa Bergström Terent.

LÄS OCKSÅ: Nya filmer på Netflix

Se trailern här:

Victor Leksells kommande singel "Eld & Lågor" är filmens ledmotiv och premiärspelas exklusivt i trailern. 
  
Filmen är en modern tolkning av Mats Wahls hyllade roman Vinterviken som släpptes 1993.

Berättelsen utspelas i Stockholm år 2021 och kretsar runt en kärlekshistoria mellan Elisabeth och John-John. De två ungdomarna växer upp i Stockholm, men lever helt olika liv – ekonomiskt, socialt och kulturellt. Men deras två världar kolliderar när de börjar i samma gymnasieklass. 

Vinterviken har global premiär på Netflix 8 september och kommer till SVT under 2022. 

Vinterviken är en samproduktion mellan Filmlance, Netflix och Sveriges Television. Filmen är regisserad av Alexis Almström, skriven av Dunja Vujovic och producerad av Teresa Alldén.

LÄS OCKSÅ: Bästa filmerna på Netflix

NÄSTA ARTIKEL