Trailerpremiär: Folk med ångest säsong 1

Trailerpremiär: Folk med ångest säsong 1

  • Netflix
Filmtopp
19 november 2021 kl. 15:11

Första titt på Netflix nya svenska serie

Den svenska serien är baserad på Fredrik Backmans bok med samma namn och har global premiär på Netflix den 29 december.

MER LÄSNING:

Folk med ångest, regisserad av Felix Herngren, är en dramakomedi om en bankrånare vars misslyckade försök att råna en kontantlös bank slutar med att åtta personer tas som gisslan i samband med ett öppet hus. Efter att ha gett upp stormas lägenheten av de två dysfunktionella poliserna Jack och Jim, som även råkar vara far och son. Väl inne stöter de dock på ett problem: lägenheten är tom. 

Se trailern till Folk med ångest här:

Den efterföljande utredningen förvandlas snart till en klassisk – men fantastiskt rolig – pusseldeckare där samtliga i gisslan får ge sin skildring av vad som faktiskt hände i en serie motstridiga vittnesmål. Vad polisen inte vet är att personerna som tagits som gisslan delar en hemlighet som har skapat ett unikt och nästintill obrytbart band dem emellan.

I rollerna syns Alfred Svensson som Jack, Dan Ekborg som Jim, Leif Andrée som Roger, Marika Lagercrantz som Anna-Lena, Carla Sehn som Julia, Petrina Solange som Ro, Anna Granath som Zarah, Per Andersson som Lennart, Lottie Ejebrant som Estelle, Sofia Ledarp som Maria och Shima Niavarani som Milou.

Folk med ångest säsong 1 har premiär på Netflix 29 december.

NÄSTA ARTIKEL