Tips till animeälskare – premiär för PLUTO på Netflix

Tips till animeälskare – premiär för PLUTO på Netflix

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
26 oktober 2023 kl. 10:10

Missa inte Netflix senaste satsning

I dag är det premiär för "PLUTO" på Netflix – animeadaptionen av den älskade mangan med samma namn, som är baserad på "Astro Boy".

Netflix nya animesatsning PLUTO är en adaption av den hyllade mangaserien – av många ansedd ett mästerverk – av Naoki Urasawa och Takashi Nagasaki, som producerades mellan 2003–2009. Det är en manga som i sin tur är en avgrening av Osamu Tezukas klassiker Astro Boy från 1950- och 60-talet. Handlingen i PLUTO är i första hand sprungen Astro Boy-handlingen för "The Greatest Robot on Earth" (1964).

Tips till animeälskare – premiär för PLUTO på Netflix
Foto: Netflix.

Premiär för animeserien PLUTO på Netflix

PLUTO har premiär på Netflix den 26 oktober och finns tillgänglig att streama från och med kl. 9.00 på premiärdagen.

Handlingen i animeserien utspelar sig i en neo-futuristisk värld där människor och robotar existerar tillsammans, men när sju av världens mest avancerade robotar och deras mänskliga allierade dödas rubbas den bevisligen sköra harmonin. Detektiven Gesicht, också en robot, inser att även han själv kan vara i fara, och när han under sin utredning träffar Atom – en robot med extremt avancerad AI och emotionella intelligens – väcker det existentiella frågor inom honom. Snart blir det upp till Gesicht och Atom att bryta den onda cykel av hat som tagit fart i världen. Men tiden är knapp för dem.

"PLUTO" säsong 1 består av totalt 8 avsnitt på mellan 55–71 minuter vardera.

NÄSTA ARTIKEL