Nostalgi: Anime-serierna vi minns!

Nostalgi: Anime-serierna vi minns!

03 juni 2021 kl. 20:06

Minns du dessa anime-serier från 20 år tillbaka?

Den kommande Sailor Moon-filmen har snart premiär på Netflix och därför har vi skapat en lista med gamla anime-klassiker som de flesta har sett eller hört talas om.

Den nya Netflix-filmen Pretty Guardian Sailor Moon Eternal: The Movie har snart premiär och för att skapa lite nostalgi har vi plockat fram några av de mest minnesvärda anime-serierna. Vilka minns du? Spana in titlarna här nedan för en trip tillbaka i tiden.

Sailor Moon (1995-2000)

Sailor Moon
Foto: TV Asahi.

Först på listan har vi såklart den nostalgiska serien Sailor Moon som just nu är aktuell som kommande Netflix-film. Sailor Moon handlar om en tonårsflicka som får reda på att världens öde i ligger i hennes händer när hon tar namnet Sailor Moon. För att kunna försvara världen måste hon samarbeta med resten av Sailor-krigarna. 

Pokemon (1997- )

Pokemon
Foto: TXN.

Pokemon. Vad mer behöver skrivas egentligen? Det finns nog ingen som inte känner till serien om Ash och den urgullige Pikaschu. En serie där vi får följa Ash och hans drömmar om att bli den bästa pokemon-tränaren samtidigt som han tvingas kämpa mot rivaler och ondskefulla fiender. Serien är nästan lika populär som det hyllade mobilspelet Pokemon Go som släpptes 2016 och baseras på serien. 

Digimon (1999-2003)

Digimon
Foto: ITV Studios Global Entertainment

Digimon har också en solklar plats i den här listan. Serien som sändes mellan 1999-2003 hann bygga upp en stor skara med fans när vi fick följa ett gäng ungdomar som helt plötsligt hamnade i en digital värld där de blev hopparade med egna Digimons för att slåss mot den ondska som hotade att förgöra världen. 

Yu-Gi-Oh! (2000-2006)

Yu-Gi-Oh
Foto: TV Asahi

Yu-Gi-Oh! är också en serie som de flesta borde komma ihåg. Här får vi följa Yugi Moto och hans kraftfulla alter ego som alltid dyker upp i sista sekund för att rädda Yugi Moto och hans vänner när de hotas av farliga fiender. 

Beyblade (2001-2005)

Beyblade
Foto: TV Tokyo

Om du inte minns serien Beyblade så måste du ändå komma ihåg leksakerna som alla tävlade med i lågstadiet med så kallade "riktiga" beyblades. Serien handlar om precis samma sak. Ett gäng beyblade-spelare reser världen runt för att tävla om olika mästerskap samtidigt som de börjar förstå att det finns mer att upptäcka under ytan. 

Glöm inte att nya "Pretty Guardian Sailor Moon Eternal: The Movie" har premiär på Netflix den 3 juni och släpps i två delar. 

VIDARE LÄSNING: 12 underbara barnprogram vi minns!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL