Recension: The Killer (2023) – David Finchers nya är en sevärd thriller

TIPS: Nu kan du se David Finchers nya thriller på Netflix

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
10 november 2023 kl. 10:11

Netflix-premiär för The Killer

Den perfekta helgfilmen har hittat till Netflix – i dag är det premiär för David Finchers "The Killer", med Michael Fassbender, på streamingtjänsten.

En spännande thriller är svårslagen en fredagskväll, vilket gör det extra passande att Netflix i dag, den 10 november, släpper nya The Killer. Filmen är den senaste från mästaren David Fincher och i rollerna ser vi bland andra Michael Fassbender, Tilda Swinton och Charles Parnell.

TIPS: Nu kan du se David Finchers nya thriller på Netflix
Foto: Netflix.

Missa inte David Finchers nya thriller The Killer

I The Killer får vi följa en yrkesmördare (Fassbender) som kort och gott är känd under etiketten "The Killer". Han är en av de bästa av sitt slag, men under ett uppdrag går saker och ting fel, vilket vänder hela hans tillvaro upp och ned. Det misslyckade uppdraget gör honom själv till en måltavla för yrkesmördare och snart tvingas han kämpa på liv och död mot såväl sina uppdragsgivare som sina inre demoner.

Det är en våldsam, nagelbitande thriller som imponerade på Filmtopps recensent med sitt perfekta tempo och sin påhittighet. Recensionen resulterade i betyget 3 av 5, med uppmaningen om att alla som känner ett sug efter en bra thriller bör se den.

Filmen är ett Netflix-original och den kommer till streamingtjänsten efter ett kortare biofönster, där den hade premiär 27 oktober.

The Killer är Finchers senast långfilm sedan Mank (2020). Sedan tidigare ligger han bakom filmer som Gone Girl (2014), Social Network (2010), Zodiac (2007) och Se7en (1995) m.fl. Filmen är också Michael Fassbenders första sedan X-Men: Dark Phoenix (2019).

"The Killer" finns att streama på Netflix med premiär i dag, den 10 november 2023.

NÄSTA ARTIKEL