The Witcher säsong 2 – premiär i dag

The Witcher-skaparen tyckte att Henry Cavill var "otroligt irriterande"

  • Netflix
09 mars 2023 kl. 14:03

Henry Cavills överentusiasm gick Lauren Schmidt Hissrich på nerverna

Henry Cavill har länge varit en fan av "The Witcher"-spelen och ska ha uttryckt önskemål om att spela huvudkaraktären Geralt under flera år. När Netflix bestämde sig för att göra en tv-serie baserad på böckerna och spelen var Cavill fast besluten att få rollen – så till den grad att det gick folk på nerverna.

Henry Cavill är ett stort fan av tv-spel. När det tillkännagavs att en filmatisering av The Witcher skulle äga rum, tjatade skådespelaren på sina agenter om att få till ett möte med serieskaparen Lauren Schmidt Hissrich för att få rollen som Geralt of Rivia. Men Hissrich tackade nej till skådespelarens agenter eftersom hon ännu inte hade skrivit manuset till tv-serien. Henry Cavill ska dock ha fortsatt att pusha för rollen, vilket störde Lauren Schmidt Hissrich i hennes arbetsprocess.

– Han var otroligt irriterande, säger Hissrich, som ändå gick med på ett möte till sist. Till slut sa jag, "Jag kan träffa dig. Serien har inte fått grönt ljus. Det finns ingenting. Tack. Nu måste jag gå och skriva manuset".

The Witcher

Citaten kommer från en äldre intervju med Vulture, som Fandomwire nu rapporterat om igen. I den bekräftar Cavill att han uppmanade sina agenter att skaffa honom rollen.

– Det var något jag inte kunde låta gå förlorat utan att ger mitt bästa. Jag irriterade mina agenter hela tiden, säger Henry Cavill.

I slutändan ska Schmidt Hissrich ha låtit över 200 skådespelare provspela för rollen som Geralt, innan hon i slutändan fattade beslutet att Cavill var rätt person för jobbet.

Henry Cavills roll som Geralt of Rivia i The Witcher hyllades oerhört av kritiker, och tv-spelsentusiaster älskade skådespelarens prestation när han anpassade sig till rollen och lyfte fram karaktärens djup och komplexitet. Det var därför en chock för fansen när det tillkännagavs att skådespelaren inte kommer att återvända till serien efter nästa säsong, och att Liam Hemsworth istället blir den nya Geralt of Rivia.

Trots de tidiga utmaningarna med Cavills entusiasm, har The Witcher visat sig vara en stor succé för Netflix och har säkrat en andra säsong. Hissrich har sagt att hon är tacksam för Cavills engagemang och att han har blivit en viktig del av showens framgång.

"The Witcher" finns att streama på Netflix.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL