Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Henry Cavill ratas som Superman av James Gunn

Henry Cavill ratas som Superman av James Gunn

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
15 december 2022
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
15 december 2022

Stjärnan tvingas lägga manteln på hyllan

Regissören och manusförfattaren James Gunn meddelade under natten att han skriver manuset till en kommande "Superman"-film och att hans planer inte involverar Henry Cavill i rollen som superhjälten.

James Gunn har kammat hem stora framgångar inom superhjältegenren – först med Guardians of the Galaxy-filmerna, som del av Marvel Cinematic Universe, och därefter med The Suicide Squad (2021) och tv-serien Peacemaker inom DC Comics Extended Universe.

Kvalitetsstämpeln som filmskaparen bär med sig är en av anledningarna till att Gunn tillsammans med Peter Safran klev ombord som de högsta hönsen inom DC Studios i oktober 2022, på uppdrag av Warner Bros. Discovery. Konsekvenserna av duons intåg som beslutsfattare i seriejättens film- och tv-universum visar sig nu konkret för första gången.

Under natten till torsdagen den 15 december meddelade James Gunn på Twitter att han och Safran har en plan redo för vilka DC-filmer som ska sjösättas framöver, och avslöjar ett en av dessa är en ny Superman-film.

Henry Cavills tid som Superman över

Att Gunn och Safran börjar skrida till verket med sin plan på en kommande Superman-film kommer dock med en stor asterisk för fans av Henry Cavill i rollen som superhjälten. Gunn berättar nämligen att deras plan för Superman utspelar sig under hjältens tidigare år och att Cavill därför inte passar in i visionen.

Nyheten kommer som en stor överraskning för många, inklusive skådespelare själv, som även han har uttalat sig om beslutet att exkludera honom från franchisen. På Instagram förklarar Cavill att beskedet är svårt att acceptera med tanken på att studion, innan Gunn och Safran anställdes, hade meddelat honom att han återkomst som superhjälten skulle annonseras i oktober.

Trots sin uppenbara besvikelse uttrycker Cavill även sin respekt för Gunn och Safran samt det faktum att de har en vision att följa, och önskar dem lycka till.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Henry Cavill (@henrycavill)

– Min tid att bära manteln är förbi, men det Superman står för kommer att förbli, avslutar Cavill i sitt uttalande.

Nyheten kommer kort efter att det även annonserats att Cavill lämnar huvudrollen i Netflix serie The Witcher efter den kommande säsongen. Skådespelarstjärnan har med andra ord förlorat/lämnat bärande roller i två globala succéer på kort tid.

Gunn meddelar även på Twitter att de diskuterat samarbeten med Cavill i framtida projekt, så beslutet verkar inte vara på något sätt personligt. Regissören utlovar även mer information i början av 2023, men avslöjar i kommentatorsfältet att den kommande Superman-filmen inte kommer att berätta hjältens ursprungshistoria (som gjorts otaliga gånger tidigare).

Ytterligare en detalj som Gunn avslöjar i svaren på hans tweet är att de under gårdagen även hade ett möte med Ben Affleck angående möjligheten att regissera en kommande film. Enligt Gunn är det något som båda parterna vill ska hända. Gunn säger också att han skriver manuset till den kommande Superman-filmen, men att de ännu inte har något regissör till just det projektet.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL