The Witcher säsong 2

Henry Cavill klar för drömprojektet – Warhammer-serie på ingång

  • Amazon Prime
Filmtopp
17 december 2022 kl. 09:12

Hintar om ett helt filmuniversum

Den hunkiga "nörden" Henry Cavill slår till igen. Efter att ha förlorat rollen som Superman landar han ett ännu större drömprojekt, en filmatisering av "Warhammer 40 000".

Nyss fick vi veta att Henry Cavill, trots alla spekulationer, inte längre är välkommen tillbaka som Superman. Med alla tvära kast kan vi i dag glädjas åt att Hollywoodstjärnan är klar för ett drömprojekt.

Just nu arbetar nämligen Amazon Studios med att blåsa liv i en TV-serie baserad på den populära Warhammer-världen, som med sin hängivna fankultur blivit något av ett popkulturellt fenomen. Cavill har i sin tur flera gånger uttryckt sitt personliga intresse för Warhammer och i olika intervjusammanhang berättat om eller visat upp delar av sin samling.

Henry Cavill uttalar sig på sociala medier:

"I 30 år har jag drömt om att få se ett Warhammer-universum i live action. Nu, efter 22 år med erfarenhet av den här industrin, känner jag äntligen att jag har förmågan och erfarenheten till att ge liv åt ett Warhammer Cinematic Universe", skriver Henry Cavill i ett inlägg på Instagram. Han avslutar också meddelandet med att säga att "vårt första steg är att hitta vår filmare/skapare/författare" och "För kejsaren!".

Serien kommer att baseras på spelvarianten "Warhammer 40 000", som utspelas sig 40 000 år framåt i tiden. När serien förväntas att ha premiär är i dagsläget okänt.

NÄSTA ARTIKEL