The Recruit säsong 2 – detta vet vi

The Recruit säsong 2 – detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad 20 december 2022 kl. 13:12 | Publicerad 19 december 2022 kl. 14:12

Återvänder The Recruit till Netflix?

Netflix actionladdade CIA-kriminalare hittade nyligen till streamingtjänsten och seglade snabbt upp som en av de populäraste serierna i Sverige – något som givetvis gör oss nyfikna på om en säsong 2 av "The Recruit" väntar runt hörnet.

I CIA-serien "The Recruit" får vi följa en nyutexaminerad advokat som arbetar för underrättelsetjänsten. Vid första anblick kan det låta som om den här serien är ett stillsamt drama i en annars laddad värld, men huvudkaraktären Owen får snabbt väldigt mycket mer att oroa sig för än för mycket pappersarbete. Owen kommer över ett hotfyllt brev från en tidigare CIA-rekryt som hotar att äventyra hela organisationen, och plötsligt befinner sig vår advokat mitt uppe i en farlig och laddad maktkamp.

The Recruit hittade till Netflix med sin första säsong i mitten av december och det dröjde inte länge därefter innan serien hade letat sig till toppen på den svenska marknadens mest streamade Netflix-serier. Detta trots hård konkurrens i form av nordiska Julstormen, populära Wednesday och Harry och Meghan-dokumentärserien.

Med en så stark öppning för serien är det en nödvändighet att ta en titt på hur det ser ut för framtiden för serien.

När kommer The Recruit säsong 2?

I skrivande stund har Netflix inte bekräftat att en säsong 2 av The Recruit kommer att bli av. Detta betyder dock inte att serien inte kommer att fortsätta – tvärtom finns det faktiskt en hel del som tyder på att en andra säsong väntar på oss längre fram. Det som i första hand talar för ytterligare The Recruit-avsnitt i framtiden är i första hand den redan nämnda starka öppningen för serien.

Fortsätter serien att gå så pass starkt som den har gjort inledningsvis kan vi nästan garantera att en andra säsong dyker upp framöver. Skulle tittarsiffrorna däremot dala blir läget däremot betydligt mer osäkert. Det råder ingen tvekan om att The Recruit är en serie som Netflix har satsat helhjärtat på, men det betyder också att den måste leverera för att få fortsatt förtroende.

När det kommer till själva innehållet finns det också mycket som tyder på att dörren för en fortsättning står vidöppen. Har du sett serien vet du att det finns ytterligare trådar i den första säsongen huvudspår som man kan rycka i ytterligare, och för den här typen av serie bör det dessutom inte vara någon större utmaning att fylla ut med helt nya handlingar.

Skulle en ny säsong av serien få grönt ljus kan vi sannolikt vänta oss nya avsnitt tidigast om cirka ett år.

Det återstår att se om "The Recruit" säsong 2 blir av eller inte, men fans av serien har all anledning att hoppas på goda nyheter framöver. Filmtopp uppdaterar dig med ny information så fort vi vet mer.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL