Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The Queen's Gambit säsong 2 – Detta vet vi

The Queen's Gambit säsong 2 – Detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 oktober 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 oktober 2020

Kan serien överraska oss med en fortsättning?

Den nya dramaserien "The Queen's Gambit" med Anya Taylor-Joy i huvudrollen finns nu att se på Netflix. Vi har luskat i hur sannolikt det är att en andra säsong dyker upp.

The Queen's Gambit följer schackproffset Beth Harmon som under en stor turnering krackelerar inombords och isolerar sig i en värld av mörker. Serien är ruskigt hyllad, så varför är det inte gjutet att vi får se mer av den längre fram? 

Alla älskar en uppföljare, i synnerhet produktionsbolagen, men Netflix nya succéserie har sålts in som en miniserie. Det vill säga att den från början är tänkt att bara vara under en säsong. Berättelsen bygger också på boken med samma titel av Walter Tevis som här adapteras färdigt från början till slut. Det finns heller ingen uppföljare skriven av Tevis, som gick bort 1984. Vad gäller underlag finns det därför inget i sig som hintar om att The Queen's Gambit säsong 2 blir av. 

MER LÄSNING:

Bästa serierna på Netflix 2020

Alla kommande svenska Netflix filmer och serier

Men det finns hopp om att vi får uppleva The Queen's Gambit säsong 2

Det är inte helt sällsynt att underlaget tar slut och att manusförfattare letar sina egna vägar, som vi nyligen sett med Game of Thrones. Vad gäller miniserier som förnyas med en andra säsong, så hände det nyligen med HBO-serien Big Little Lies

I en intervju med Town and Country Magazine berättar även seriens exekutive producent William Horberg att hans team haft roligt när de diskuterat vad som händer längre fram i berättelsen. Men Horberg menar samtidigt att man är nöjd med hur serien knutits ihop:

– Den sista scenen känns väldigt vacker att avsluta med, så vi är inte säkra på att vi vill besvara den frågan. Kanske låter vi bara publiken få fantisera om vad som händer i fortsättningen.

Anya Taylor-Joy i The Queens Gambit
Anya Taylor-Joy. Foto: Netflix.

Anya Taylor-Joy som också pratat med magasinet är inte säker på att dörren är stängd till att göra The Queen's Gambit säsong 2: 

– Om det är någonting jag lärt mig i den här branschen så är det att man aldrig ska säga aldrig. Jag avgudar karaktären och skulle garanterat komma tillbaka ifall jag blir ombedd, men jag tycker samtidigt att vi lämnar Beth på ett bra ställe.

Det som krävs för att en miniserie ska utvecklas till en traditionell serie är att publiken ska älska den så mycket att de kräver en andra säsong, samt att produktionen ska se möjligheten och känna suget att fortsätta berättelsen. 

I skrivande stund har serien mäktiga 8.9/10 i användarbetyg på den internationella filmsajten IMDb och ett globalt kritikersnitt på 79/100. Detta kan vara tillräckligt för att Netflix ska känna sig illa tvungna att ge världen fler avsnitt.

Filmtopp följer seriens status och uppdaterar dig så fort det finns konkreta besked kring om vi får se The Queen's Gambit säsong 2 eller inte.

För fler nyheter --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL