Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
The Crown säsong 6 – Detta vet vi

The Crown säsong 6 – Detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 november 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 november 2022

Serien går i mål med sin sjätte säsong

Har du sett klart alla de nya avsnitten i Netflix stora skildring av det brittiska kungahuset och suktar efter mer? Här är allt vi vet om The Crown säsong 6!

Det genomgående hyllade dramat har varit ett av streamingtjänstens stora flaggskepp de senaste åren. Den femte säsongen blev förstås lite extra speciell i och med att  är den första att ha premiär efter att Drottning Elizabeth II har gått bort. I den skildras drottningens liv från tidigt 90-tal till år 1997. Men seriens resa slutar inte där – vilket under en period var tanken. Tills fansens stora lycka är det bekräftat att The Crown säsong 6 är på väg.

Netflix har gått ut med att vi får en sjätte och sista säsong av The Crown. I ett officiellt uttalande säger de följande: 

– När vi började diskutera vad som skulle hända i säsong fem blev det tydligt att vi – för att kunna göra historiens rikedom rättvisa och ge den komplexiteten den förtjänar – borde vi gå tillbaka till den ursprungliga planen och göra sex säsonger.

Även om det inte finns något bekräftat, skulle vi förmoda att man med den sista säsongen väljer att berätta om Drottning Elizabeth II:s sista tjugo år i livet, fram till hennes död. Redan 2016 flaggade seriens skapare Peter Morgan för att det fanns en plan i beredskap för ifall hon skulle gå bort under tiden de gör serien. 

Vem spelar i The Crown säsong 6?

Vanligtvis byter serien huvudrollsinnehavare varannan säsong, men kanske kommer man här att antingen dela upp porträttet eller helt enkelt göra ett undantag. Det finns dock inga rapporter om att någon annan skulle ta över rollen från 66-åriga Imelda Staunton. Skulle man välja att ha två skådespelare i rollen som drottningen, kommer det troligtvis att röra sig om någon betydligt äldre än Staunton. Det kommer säkerligen att spekuleras en hel del om 77-åriga Helen Mirren som en tänkbar kandidat. År 2007 vann hon en Oscar för hennes porträtt av drottningen i The Queen

The Crown säsong 6 – Detta vet vi
Imelda Staunton. Foto: Netflix.

När kommer The Crown säsong 6?

Det står ännu inte helt klart när vi kommer att få se den sista säsongen, men baserat på den produktionstakt som serien hållit förväntar vi oss att den kommer till Netflix någon gång under hösten 2023. Möjligtvis kan vi komma att få vänta till våren 2024, ifall det är så att manusförfattarna behöver skriva in delar av historien som först nu blivit skrivna i samband med drottningens bortgång.

Filmtopp håller dig uppdaterad med information runt seriens stora final.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL