Squid Game på väg att bli Netflix populäraste serie någonsin

Squid Game på väg att bli Netflix populäraste serie någonsin

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
28 september 2021 kl. 15:56

Har du sett den omtalade koreanska serien?

Netflix nya koreanska serie "Squid Game" har slagit ned med dunder och brak på streamingplattformen. Serien har inledningsvis varit så populär att den ser ut att kunna bli Netflix populäraste serie någonsin.

I den dystopiska koreanska serien Squid Game blir hundratals personer med ont om pengar inbjudna till att delta i ett spel bestående av diverse "barnlekar". Vad som väntar deltagarna är dock allt annat än en barnlek. Spelet är nämligen på liv och död och en enorm summa pengar väntar vinnaren.

Konceptet har uppenbarligen fångat intresset hos Netflix-användare världen över, för redan nu hävdar Netflix vd och head of content, Ted Sarandos, att serien kommer att bli tjänstens mest populära icke-engelskspråkiga serie och är på god väg att bli plattformens populäraste serie, alla kategorier.

Squid Game kommer definitivt att bli Netflix största icke-engelskspråkiga serie i världen, utan tvekan, ska Sarandos ha sagt enligt Cnet, innan han också tillade att det finns goda chanser att det bli deras största serie någonsin.

LÄS OCKSÅ: De bästa serierna på Netflix

Sarandos eller Netflix har inte delat med sig av några exakta siffror för att styrka påståendet. Netflix har tidigare sparsamt delat med sig av data kring hur många som tittar på deras respektive produktioner, men på senare tid har de blivit allt mer transparenta. Vanligtvis brukar streamingtjänsten presentera siffror på hur många hushåll som har tittat på minst två minuter av en titel under dess fyra första veckor.

Den första säsongen av Squid Game består av nio avsnitt, som alla finns tillgängliga på Netflix. Serien är en Netflix originalserie och är producerad av Siren Pictures.

LÄS OCKSÅ: Årets bästa serier

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL