Squid Game tvingas klippa bort scen – Netflix stäms

Squid Game tvingas klippa bort scen – Netflix stäms

Uppdaterad 07 september 2022 kl. 19:09 | Publicerad 06 oktober 2021 kl. 10:10

Privatperson drabbas hårt av misstaget

Squid Game är Netflix mest hajpade serie just nu, den har legat som mest sedda under veckan i 90 länder, vilket är mer än någon annan serie. Men allt är inte frid och fröjd i lägret, Netflix blev nämligen tvungna att ta bort en del av serien som skapat stora problem för en person. Ett mobilnummer visas i serien, och ägaren har fått stå ut med många uppringningar.

Squid Game har på bara några veckor blivit den mest omtalade serien på väldigt länge. Sedan Netflix släppte serien har den letat sig upp till en första plats på streamingstjänstens topplista i 90 länder, även i Sverige. Netflix co-CEO förväntar sig att serien kommer bli deras största någonsin, sedan tidigare håller Bridgerton den rollen.

Det kom nyligen ut en nyhet om att en privatperson faktiskt hade numret som visas i seriens första avsnitt. The independent rapporterar att mannen har fått oändligt med uppringningar, så många att det drar telefonens batteri och den dör.

– Det har gått så långt att de ringer dag och natt för att de är så nyfikna, berättade mannen. Först visste jag inte varför, men sen berättade en vän att mitt nummer var med i serien.

Squid Game

Netflix måste nu försöka lösa situationen, de jobbar tillsammans med Siren Pictures Inc. för att klippa bort de nödvändiga scenerna för att få bort numret. 

– Tillsammans med produktionsbolaget jobbar vi för att lösa det här problemet, vilket inkluderar att redigera scener med mobilnumret där det behövs, sa en representant för Netflix till The Independent

Mobilnumret är inte det enda problemet

Squid Game

Netflix har också blivit stämda av ett bredbandsföretag: SK Broadband, för att de får för många visningar. Seriens popularitet har orsakat en ökad kostnad för bolaget som därför stämmer Netflix för ersättning.

Netflix håller på att överse SK Broadbands påstående och hoppas kunna samarbeta med dem under tiden på ett sätt som inte påverkar tittarna. Detta rapporterar Reuters.

Det finns också ett annat nummer som är riktigt i serien, banknumret som syns i ett av de sista avsnitten. Man ser då kontonumret och den stora mängden prispengar som vinnaren tagit emot. Kontonumret tillhör i verkligheten en av seriens producenter, rapporterar Mothership.

Bankkontot har fått massor av överföringar på 456 won (cirka fem kronor) styck skickade till sig från personer som ska ha sett numret på serien. Produktionsteamet har dock valt att stänga kontot för att förhindra framtida problem som annars skulle kunna uppstå.

Serien finns att se på Netflix och är just nu den mest sedda i sverige!

Läs också: 5 serier för dig som älskar Squid Game

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL