Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Snowpiercer säsong 4 – detta vet vi

Snowpiercer säsong 4 – detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 januari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 januari 2022

Blir det en fjärde säsong av Snowpiercer?

En ny säsong av Netflix sci fi-serie "Snowpiercer" finns nu att streama med ett nytt avsnitt i veckan – men blir det den sista? Eller kan vi se fram emot en säsong 4 av serien längre fram? Filmtopp har svaret på frågan.

LÄS OCKSÅ:

Stjärnspäckade "Snowpiercer" har återvänt till Netflix i Sverige med en ny, tredje säsong. Den ambitiösa sci fi-serien, som utanför USA distribueras som ett Netflix-original, har blivit en riktig favorit bland streamingtjänstens användare över sina tre säsonger.

I seriens värld har jorden frusit till is och de få människor som överlevt har alla bosatt sig på ett långt tåg som aldrig stannar. Klimathotet utifrån är dock inte människornas enda problem – tåget är indelat efter klass och orättvisorna, missnöjet och det politiska spelet för överlevnad är ständigt påtagligt.

Rollbesättningen i Snowpiercer består av flertalet tunga namn, inklusive Jennifer Connelly och Sean Bean. Bärande roller i serien spelas av Daveed Diggs, Iddo Goldberg, Michel Summer och Alison Wright m.fl.

Serien är baserad på Oscarvinnaren Bong Joon-Hos film med samma namn från 2013 och den franska, grafiska romanen Le Transperceneige (1982) av Jacques Lob, Benjamin Legrand och Jean-Marc Rochette.

När kommer Snowpiercer säsong 4?

"Snowpiercer" säsong 3, som består av totalt nio avsnitt, går i mål på Netflix i mars 2022, och redan nu kan vi bjuda på den goda nyheten att serien har blivit förnyad med en fjärde säsong. Den tredje säsongen hade premiär den 24 januari 2022, men redan sommaren 2021 bekräftades det att serien skulle få även en fjärde säsong.

Det finns inget utsatt datum för när Snowpiercer säsong 4 kan tänkas ha premiär, men det gick ganska exakt ett år (så när som på en dag) mellan den andra och tredje säsongen, och det är inte orimligt att tro att det tidsspannet kommer att gälla även mellan säsong 3 och 4. En prognos är alltså att Snowpiercer säsong 4 kan tänkas ha premiär i början av 2023.

NÄSTA ARTIKEL