Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Netflix arabiska film får kritiker att se rött

Netflix arabiska film får kritiker att se rött

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
26 januari 2022
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
26 januari 2022

Uppmanar till bojkott efter Netflix första arabiska film

Dramakomedin "Vad döljer du för mig?", Netflix första arabiska filmproduktion, har fått kritiker i Egypten att se rött. De anser att den libanesiska filmen uppmuntrar homosexualitet och uppmanar därför till bojkott av streamingtjänsten.

LÄS OCKSÅ:

Netflix första arabiska filmproduktion, Vad döljer du för mig? – som är en remake av den italienska filmen med samma namn från 2016 – har fått sparsamt med uppmärksamhet i Sverige, men på andra håll i världen har reaktionerna varit desto kraftigare.

Efter filmens premiär den 20 januari blev kritiken i Egypten så stor att filmen plockades bort från den egyptiska marknaden, enligt Göteborgs Posten. Anledningen till de starka reaktionerna ska vara att filmen, enligt kritikerna, upplevs vara omoralisk och uppmuntra homosexualitet. De ska dessutom inte ha nöjt sig med att filmen plockades bort från streamingtjänsten, de ifrågasätter också om Netflix bör vara tillåtet överhuvudtaget. Parlamentsledamöter kräver nu att frågan lyfts.

Handlingen i Vad döljer du för mig? kretsar kring en middagsbjudning vänner emellan, där allt från äktenskapsbrott till homosexualitet diskuteras.

Netflix avfärdar kritiken i ett uttalande till Variety:

Vad döljer du för mig? är en fiktiv berättelse som utforskar universella teman utan att ta moralisk ställning, utan bjuder in publiken till en öppen dialog och debatt. Filmen behandlar känsliga ämnen genom mänsklighet och humor, ledd av en talangfull arabisk skådespelarensemble med fokus på kreativ förträfflighet.

Enligt den amerikanska tidningen ska filmen också har rört upp känslor på flera håll i västra Asien.

"Vad döljer du för mig?" finns att streama på Netflix i Sverige sedan den 20 januari.

 

NÄSTA ARTIKEL