Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Squid Game

Smugglade in Squid Game i Nordkorea – döms till döden

  • Netflix
Carl-Christian Frunck | Nyhet
25 november 2021
Carl-Christian Frunck | Nyhet
25 november 2021

Studenterna som köpte kopian straffas hårt

En man som har smugglat in och sålt kopior på den sydkoreanska Netflix-serien ”Squid Game” till Nordkorea döms till döden. Köparna skickas till straffarbete.

Squid Game är Netflix mest sedda serie genom tiderna och intresset är stort världen över. I Nordkorea är serien förbjuden och nu döms en man som sålt illegala kopior till döden.

De nordkoreanska myndigheterna har också ertappat sju gymnasieelever som har tittat på serien genom en köpt kopia av den dödsdömde mannen, skriver Variety.

Studenten som stod för köpet har dömts till ett livstidsstraff, medan de sex andra som såg programmet har dömts till fem års straffarbete. Även lärare och administratörer på den gymnasieskola har fått sparken och deporteras för att arbeta i avlägsna gruvor.

Det råder stor oro just nu hos allmänheten över gymnasieelevernas öde i Nordkorea där fler personer kan vara inblandade i utredningen. Variety har kontaktat Netflix för en kommentar.

Netflix-serien Squid Game finns inte tillgängligt i Kina, men serien har flitigt piratkopieras i landet, enligt Radio Free Asia.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL