Squid Games – alla lekarna

Squid Game – alla lekarna

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad 04 november 2021 kl. 06:11 | Publicerad 30 oktober 2021 kl. 17:10

Skulle du klara av att ta dig igenom hela Squid Game?

Funderar du på att samla vännerna och leka Squid Game? Då bör ni göra det med viss modifikation. Här är alla de dödliga lekarna i Netflix rekordserie!

Lek 1: Rött ljus, grönt ljus

Rött ljus, grönt ljus – Squid Game lek 1
Foto: Netflix.

I den elaka leken Rött ljus, grönt ljus står ledaren med ryggen vänd mot en grupp deltagare som ska ta sig från punkt A till punkt B. Medan ledaren ropar "rött ljus", grönt ljus", ett... två... tre!" får deltagarna röra sig mot mållinjen, men när ledaren kommer till "tre!" vänder den sig om. Då måste alla deltagare stå blickstilla och den som ertappas med att vara i rörelse åker ut. 

Lek 2: Ppopgi (dalgona/honungskakan)

Ppopgi med honungskaka – lek i Squid Game
Foto: Netflix.

I den här leken får varje spelare en burk i vilken det är en honungskaka med en av fyra olika former, antingen en cirkel, en triangel, en stjärna eller ett paraply. Utrustade med ingenting annat än en nål, måste spelarna skära ut formerna utan att bryta deras designer – om formen inte kommer ut hel dödas spelaren.

Lek 3: Dragkamp

Dragkamp – lek i Squid Game
Foto: Netflix.

Ta i för allt du är värd – bokstavligt talat. I dragkampen står livet på spel. Upplägget är enkelt: den grupp som lyckas dra ett tjockt rep till sin sida överlever, och orsakar den andra gruppens död. 

Lek 4: Spela kula

Spela kula – lek i Squid Game
Foto: Netflix.

I den här leken är reglerna (som de ibland tenderar att vara) vaga. Här finns det också olika varianter på vad man kan spela. En variant är att lagen bestående av två spelare kastar kula där man ska försöka ett litet hål. Träffar man, så vinner man de som finns på spelplanen. En annan är att hålla ett antal kulor i knuten näve och så ska motspelaren gissa om det är ett udda eller jämnt antal som döljer sig. Gissar man rätt får man det antal kulor motspelaren satsat i respektive runda. Den som vinner över flest kulor innan tiden på trettio minuter tar slut vinner.

I serien är det här en av de jobbigare sekvenserna eftersom det framkommer att deltagarna i de vinnande lagen inte alls kan pusta ut. En av de, som står nära varandra, kommer att dö. 

Lek 5: Hoppa hage

Hoppa hage – lek i Squid Game
Foto: Netflix.

En ondskefull variant på klassiska barnfavoriten hoppa hage. Den elaka twisten är att deltagarna måste lista ut vilka rutor de hoppar på som är solida – och vilka som är ömtåliga, och därmed leder till ett fall som kommer att orsaka den tävlandes död. Tiden de har på sig att ta sig över hela hagen? Sexton minuter.

Lek 6: Bläckfiskspelet

Bläckfiskspelet – lek i Squid Game
Foto: Netflix.

Det som kallas "Squid Game" (Bläckfiskspelet) spelas på en plan gjord av sand där deltagarna delas upp i två lag: anfallare och försvarare. Anfallarnas mål är att passera mitten av planen på ett ben medan försvararnas mål är att hindra dem – till varje pris. 

Rekryteringsspelet: Ddakji/pogs

Pog/ddakji – lek i Squid Game
Foto: Netflix.

I den här mycket svåra leken i Squid Game ska de tävlande kasta ett kort på ett annat för att få kortet på marken att byta sida. Om den flippar över, så vinner du. 

VIDARE LÄSNING:

5 serier för dig som älskar Squid Game

NÄSTA ARTIKEL