Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Netflix ska visa dramat kring Djokovic

Netflix ska visa dramat kring Djokovic i Australien

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
20 januari 2022
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
20 januari 2022

Djokovic visumkrig med Australien kommer visas på Netflix.

Novak Djokovic, världens just nu främste manlige tennisspelare och regerande mästare i Australian Open, fick inte chansen att försvara sin titel efter att ha nekats visum och utvisats från landet. Dramat ser nu ut att kunna bli del av en kommande Netflix-serie.

En tennisdokumentärserie i stil med framgångsrika Drive to Survive – där vi får en inblick i Formel 1-världen – spelas in av Netflix.

Enligt uppgifter som först rapporterades av Daily Mail har ett filmteam varit på plats och fångat händelserna som i slutändan ledde till att världsettan Novak Djokovic nekades visum och utvisades från Australien. 

Detta har hänt

Turerna kring Djokovics vara eller icke vara under Australian Open har varit många, men den 16 januari stod det klart att han inte kommer att komma till spel i Grand Slam-turneringen. Djokovic är en av tidernas mest framgångsrika spelare och han är Australian Opens meste mästare med nio segrar, inklusive vinster de tre senaste åren.

Trots detta valde den federala domstolen i Australien att utvisa Djokovic från landet. Grunden bakom beslutet är att spelaren inte vaccinerat sig mot covid-19. Till en början tilldelades Djokovic ett tillfälligt aktivitetsvisum med medicinskt undantag från vaccination, då han nyligen varit smittad med covid-19. Landets hälsominister Greg Hunt har dock tidigare meddelat att detta inte är anledning nog för undantag.

Djokovic hölls därför kvar på flygplatsen i Melbourne och hans visum annullerades. Beslutet överklagades av spelarens representanter och domstolen menade att visumet aldrig skulle ha annullerats. Dagar senare annullerades Djokovic visum på nytt, på grund av hälso- och ordningsskäl, vilket hans advokater överklagade till den federala domstolen.

Den federala domstolen nekade överklagandet och Djokovic tvingades till sist lämna Australien.

LÄS OCKSÅ:

NÄSTA ARTIKEL