Se trailern till William Spetz Netflix-serie Tore – premiär i slutet av oktober

Se trailern till William Spetz Netflix-serie Tore – premiär i slutet av oktober

  • Netflix
Axel Diedrichs
12 oktober 2023 kl. 17:10

Ta en första titt på en av höstens mest efterlängtade serier

I ett pressmeddelande som Filmtopp har fått ta del av går Netflix ut med premiärdatum och trailer för deras kommande serie "Tore" med William Spetz.

I dag har streamingjätten Netflix släppt trailern till deras svenska serie Tore som är skapad och skriven av William Spetz. Den beskrivs som något så unikt som en "feelgoodbad-berättelse om att springa ifrån allt som gör ont och samtidigt försöka ta reda på vem man egentligen är". 

Den nya serien är regisserad av Erika Calmeyer och består av sex avsnitt. På rollistan syns förutom Spetz själv även Sanna Sundqvist, Peter Haber och Hannes Fohlin

Se trailern till William Spetz Netflix-serie "Tore" här:

I ett pressutskick skriver Netflix följande om seriens handling i detalj:

När den 27-årige Tore (William Spetz) förlorar den viktigaste personen i sitt liv i en sopbilsolycka gör han allt för att trycka undan sin sorg. På dagarna jobbar han vidare på sin pappas begravningsbyrå som om ingenting har hänt och börjar flirta med den nye floristen Erik. Om nätterna etablerar han sig på en partybåt inne i stan, och kommer för första gången i kontakt med alkohol, sex och droger. En ny och vacker men riskfylld värld öppnar upp sig för Tore, men hans bästa vän Linn (Sanna Sundqvist) och kollegorna på begravningsbyrån börjar snabbt oroa sig för att han är på väg att tappa fotfästet i sina desperata försök att fly verkligheten.

Filmtopp har sett första avsnittet av Tore

Under Way Out West i augusti fick Filmtopp nöjet att se premiäravsnittet av serien som var ett mycket lyckat sådant. I sin recension av Tore skriver vår recensent Eric Diedrichs bland annat följande: 

– "Spetzen", som har skrivit serien, hinner presentera en vass kombination av humor, svärta och överraskningar. Och det med flera välskrivna karaktärer som omedelbart känns självklara. Är jag imponerad eller avis? Förmodligen en kombo.

Filmtopp fick även chansen att prata med William Spetz om hans bästa streamingtips. Här kan du läsa om tipset han beskriver "som att äta en pizza när man är bakis". 

Spetz efterlängtade serie "Tore" har premiär på Netflix den 27 oktober.

NÄSTA ARTIKEL