Sanningen säsong 2 ser inte ut att bli av på Netflix

Sanningen säsong 2 ser inte ut att bli av på Netflix

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad kl. 16:01 | Publicerad 09 januari 2024 kl. 06:01

Inga planer på en andra säsong av Netflixsuccén

Sedan premiären den 1 januari 2024 har "Sanningen" ("Fool Me Once" på engelska) på Netflix rullat varm i många svenska hem. Men det ser inte ut att bli någon fortsättning på serien.

Netflix rivstartade år 2024 med att släppa det mystiska kriminaldramat Sanningen redan den 1 januari. Serien, vars engelska titel är "Fool Me Once", är baserad på Harlan Cobens bok och gjorde omedelbar succé på plattformen. I Sverige seglade Sanningen snabbt upp som en av de mest sedda serierna hos streamingtjänsten.

Serien följer Maya Stern (Michelle Keegan), en tidigare soldat som får se sin man mördas framför ögonen på henne. Flera veckor senare, när Maya är mitt uppe i sitt sorgearbete, ser hon sin man på en övervakningskamera inne i hemmet. Det blir första pusselbiten i Mayas försök att ta reda på vad det är som faktiskt har hänt, och om det på något sätt är kopplat till mordet på hennes syster flera månader tidigare.

I rollerna ser vi Michelle Keegan, Adeel AkhtarJoanna Lumley och Richard Armitage m.fl.

Sanningen säsong 2 på Netflix – detta vet vi
Foto: Netflix.

Sanningen säsong 2 – det ser mörkt ut för den som hoppas på fler avsnitt

Trots de tidiga framgångarna för Sanningen/Fool Me Once finns det dessvärre inte mycket som tyder på att en andra säsong kommer att bli av. Kriminalserien är nämligen lanserad som en miniserie på Netflix och den är som tidigare nämnt även baserad på Harlan Cobens bok.

Handlingen som avverkas i Netflix serie är alltså det källmaterial som finns att tillgå.

De senaste åren har vi visserligen fått se en och annan miniserie bli så framgångsrika att de förnyas med ytterligare avsnitt, men så ser inte fallet ut att bli med Sanningen. Det här är nämligen inte första gången Netflix släpper en miniserie baserad på Cobens verk. Tidigare har vi även fått se serier som bland andra Safe, The Stranger, Stay Close och Släpp inte taget, och ingen av dessa har blivit längre än en säsong.

Vi bör alltså inte räkna med "Sanningen" säsong 2 på Netflix, men det är inte osannolikt att streamingtjänsten och Coben fortsätter sitt samarbete framöver med nya serier, även om ingen kommande titel är annonserad i dagsläget.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL