Resident Evil (säsong 1, avsnitt 1-2)

Netflix Resident Evil-serie slits sönder och samman av fansen

  • Netflix
Filmtopp
19 juli 2022 kl. 12:07

Kritiken är inte nådig

Netflix "Resident Evil"-serie har fått ojämn kritik från omvärldens recensenter, men fansen är enade på den negativa sidan.

TV-spelserien Resident Evil har filmatiserats många gånger. Den första filmen, som regisserades av Paul W. S. Anderson, släpptes 2002 och har blivit något av en kultfavorit – trots att många kritiker var flitiga med sågen. Filmens stjärna Milla Jovovich har återvänt i rollen som Alice många gånger och har totalt gestaltat den zombiedräpande hjältinnan sex gånger.

Nu har Netflix släppt sin egna Resident Evil-serie, som till skillnad från filmserien, fått hyfsat betyg från kritikerna men slitits sönder och samman av fansen.

Skrämmande låga användarbetyg

Rotten Tomatoes har den 50 procent från kritikerna, men bara 25 procent av publiken. Därmed klassificeras den som "rutten". På Metacritic har samtidigt serien fått 53 av 100, där tidningar som The Telegraph gett den mycket högt betyg. På samma plattform är dock publiken betydligt hårdare med ett skrämmande lågt betyg på 1,6.

IMDb har serien 3,6 av 10, vilket gör det till en av Netflix mest sågade satsningar någonsin. Här på Filmtopp fick de två första avsnitten 3 av 5 med följande motivation:

"De två första avsnitten är inte helt övertygande rakt igenom, men sammantaget är intrycken positivt överraskande. Ribban må vara låg men det här är utan större konkurrens det bästa jag sett av Resident Evil sedan Anderson sparkade upp dörren till dess cinematiska universum med sin kultrulle."

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL