Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Resident Evil (säsong 1, avsnitt 1-2)

Resident Evil säsong 2 – detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
13 juli 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
13 juli 2022

Fortsätter Resident Evil med en andra säsong på Netflix?

Netflix "Resident Evil"-serie finns nu att streama i sin helhet på streamingtjänsten. Frågan är om vi kommer att få en säsong 2 av serien framöver. Filmtopp har tagit tempen på serien status.

"Resident Evil"-franchisen lever vidare – nu i form av en serie på Netflix. Den första säsongen, bestående av åtta avsnitt, utspelar sig 14 år efter början av apokalypsen och kretsar kring Jade Wesker, som kämpar för sin överlevnad och försöker på håll studera de zombieliknande varelserna som tagit över hennes värld. Parallellt med detta får vi följa Jade som ung, under hennes uppväxt i Racoon City.

De två första avsnitten golvade inte Filmtopps recensent, men i jämförelse med många av filmerna i filmserien – som genomgående totalsågats – så är Netflix-serien trots allt ett lyft för franchisen.

I rollerna i serien ser vi skådespelare som Ella Balinska, Lance Reddick, Siena Agudong m.fl.

När kommer Resident Evil säsong 2?

Än så länge har Netflix inte annonserat om det blir en andra säsong av Resident Evil eller inte, men vi kan slå fast att dörren till det åtminstone står på glänt. Streamingtjänsten tenderar att vara tydliga i sin kommunikation när en produktion lanseras som en miniserie och det har alltså inte gjorts för Resident Evil.

Det som talar för en andra säsong av Resident Evil-serien på Netflix är att franchisen har en extremt stor och hängiven följarskara. Många av de Resident Evil-filmer som har producerats har i ärlighetens namn varit rena besvikelser. Trots detta har det fortsatt komma nya filmer, vilket är ett bevis på vilken enorm dragningskraft namnet "Resident Evil" har.

Oavsett vilket mottagande serien får, så kommer den sannolikt att locka en gedigen mängd tittare, och är de bara tillräckligt många så kommer det säkerligen fler avsnitt framöver.

Det som talar emot en andra säsong av Resident Evil är att många av spelseriens fans på förhand varit ytterst skeptiska till serien. Visar det sig att den gedigna följarskaran överger serien efter bara några avsnitt kommer Netflix knappast ge grönt ljus för ytterligare en säsong.

Vi får med andra ord vänta och ser hur väl serien kommer att prestera på streamingplattformen innan vi kan säga något mer definitivt.

Filmtopp uppdaterar dig med ny information så fort vi vet mer.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL