Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Ragnarök säsong 3 – detta vet vi

Ragnarök säsong 3 – detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 maj 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 maj 2021

Får vi se mer av den norska Netflix-serien?

Netflix norska originalserie "Ragnarök" har skaffat sig fans på fler håll i världen än bara i Norden. Efter över ett års uppehåll har Netflix äntligen släppt sex nya avsnitt av succén, men redan nu är det många som frågar sig om det är slutet eller om fler säsonger kommer.

"Ragnarök" är något så unikt som en nordisk fantasyserie. Den mystiska norska serien handlar om en liten stad som ser ut att gå mot sin undergång, på grund av föroreningar och ett klimat som smälter glaciärerna omkring samhället. Det enda som tycks kunna förhindra katastrofen är om de skulle få hjälp från högre makter.

I säsong två av Netflix-serien fortsätter kampen mot domedagen och mörka krafter. Huvudpersonen Magne, med sina förmågor, ställs inför allt svårare dilemman och tvingas fråga sig själv hur långt han är villig att gå för att skydda personerna han älskar.

I rollerna i säsong två återkommer bland andra David Stakston, Jonas Strand Gravli, Henriette Steenstrup m.fl.

RELATERAD LÄSNING: Intervju med Henriette Steenstrup

I dagsläget är det ännu oklart om en säsong 3 av Ragnarök kommer att bli verklighet, men fans av serien på Netflix bör absolut hålla hoppet uppe.

Då kan vi vänta oss Ragnarök säsong 3.

Trots att Netflix ännu inte har gett något besked om ytterligare säsonger, så finns det en del tecken som gör att vi åtminstone kan hoppas på fler avsnitt. Vi har dels det faktum att streamingjätten nyligen har påbörjat en utökad satsning på nordiska originalproduktioner, vilket betyder att deras pågående nordiska serier är framgångsrika. Det känns alltså mer troligt att serien skulle få en förlängning, snarare än att den skulle läggas ned.

Netflix har dessutom flitigt marknadsfört den andra säsongen av Ragnarök, så vi får anta att streamingtjänsten har en stark tilltro till innehållet i serien. Ragnarök har dessutom, som tidigare nämnt, lockat tittar runt hela välrden.

Även om man tittar på innehållet i serien hittills så finns det mycket som talar för att det finns mer att berätta. Handlingen i Ragnarök är till stor del inspirerad av nordisk mytologi och det finns ingen tvekan om att det finns mycket mer material att basera på den källan.

Det gick nästan 1,5 år mellan att den första och den andra säsongen av Ragnarök släpptes. Förhoppningsvis tar det inte riktigt lika lång tid tills en hypotetisk säsong tre har premiär, men det är inte orimligt att en kommande säsong i så fall ligger ungefär ett år framåt i tiden. Vi skulle med andra ord inte bli förvånade om vi får se Ragnarök säsong tre under våren eller sommaren 2022.

Filmtopp uppdaterar dig med mer information så fort vi vet mer om "Ragnarök" säsong 3.

NÄSTA ARTIKEL