Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hon tilldelas ansvaret för Netflix nordiska originalserier

Hon tilldelas ansvaret för Netflix nordiska originalserier

  • Netflix
Matilda Lindblom | Nyhet
18 maj 2021
Matilda Lindblom | Nyhet
18 maj 2021

Jenny Stjerströmer Björk blir chef för att boosta Skandinaviens plats på Netflix.

Jenny Stjernströmer Björk kommer att leda den nordiska delen av Netflix originalserier, från och med den första september. Mot slutet av året planeras 70 originaltitlar att finnas från Norden på den globala Netflix marknaden.

Netflix har utsett en chef över den nordiska produktionen av originalserier. Det är Jenny Stjernströmer Björk, tidigare Chief Content Officer för SF Studios, som tilldelas titeln Director of Nordic Original Series på Netflix Norden.

På SF har Stjernströmer Björk varit med och utvecklat kända serier som Solsidan och filmen Tårtgeneralen. Hon har även arbetat med bok-till-film-översättningar, bland annat med den Oscarsnominerade och hyllade filmen En man som heter Ove, vars bok är skriven av Fredrik Backman

Stjernströmer Björk tilldelas positionen i samband med Netflix utökade fokus på den nordiska marknaden. Streamingtjänsten har reda börjat producera nordiska original i allt högre takt och mot slutet av 2021 är målet att 70 nordiska titlar ska finnas på den globala Netflix-marknaden. Nordiska filmer och serier har nått en internationell publik, vilket är en av anledningarna till satsningen.

Ett kontor för Netflix Norden väntas öppna i Stockholm under den senare delen av året, och det är tänkt att fungera som ett nav för hela den nordiska marknaden.

Jenny Stjernströmer Björk tillträder i den nya rollen den 1 september 2021.

VIDARE LÄSNING:
Netflix öppnar kontor i Stockholm

 

 

NÄSTA ARTIKEL