Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Prequel till The Crown kan vara på väg

Prequel till The Crown kan vara på väg

  • Netflix
David Forssell | Nyhet
13 april 2022
David Forssell | Nyhet
13 april 2022

Netflix påkostade serie väcker intresse för mer historia

Storbritanniens kungar och drottningar väcker människors fascination världen över. Med en ny serie i samma genre kan TV-publiken få ta del av ytterligare, spännande adaptioner.

Den populära serien The Crown har ännu inte sett sina två sista säsonger göra entré på Netflix, ändå ska diskussioner om att göra en prequel, det vill säga en föregångare, till första säsongen redan ha ägt rum. I alla fall om det som tidningen Deadline skriver stämmer.

För den som inte har sett serien handlar den om drottning Elizabeth II av Storbritanniens liv på på tronen och hennes och kronans förhållande till folket, politiken och världen. 

Populär och dyr

Deadline redogör för att Netflix och The Crowns producent Left Bank inlett samtal om att skapa en serie som skulle utspela sig före andra världskriget, kanske till och med så långt tillbaka som Drottning Victorias regeringstid (som sträckte sig till år 1901).

The Crown är inte bara en av Netflix mest uppskattade serier utan också en av de dyraste. Enligt Deadline ska kostnaden för en hel säsong ligga på 100 miljoner dollar. Några besked om det verkligen blir en serie eller inte får vi vänta och se. Fram tills des kan den som uppskattar The Crown njuta av de fyra säsonger som hittills släppts och se fram mot säsong fem som når Netflixpubliken senare i år. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL