Premiär för The Greatest Night in Pop – musikdokumentär om "We Are the World"

Premiär för The Greatest Night in Pop – musikdokumentär om "We Are the World"

  • Netflix
Johan Samuelsson Krantz
29 januari 2024 kl. 15:01

Netflix-dokumentär om historisk inspelning – från idé till ikonisk låt

Följ med på en nostalgisk resa till 1985 i "The Greatest Night in Pop" där över 40 superstjärnor skapade historia med "We Are the World". Premiär i dag på Netflix.

Regissören Bao Nguyen, känd för Bruce Lee-dokumentären Be Water (2020) är nu aktuell med sin nya dokumentär, The Greatest Night in Pop, som finns att streama på Netflix med premiär i dag.

Här får vi följa med bakom kulisserna kring när 40 av USA:s största artister år 1985 spelar in välgörenhetslåten "We Are the World" på bara en enda natt. Vi får även följa med på resan från själva idén bakom den ikoniska låten till själva genomförandet av den.

Med en stjärnspäckad line-up, som inkluderar Michael Jackson, Diana Ross och Paul Simon ger dokumentären en intim inblick i de stora personligheterna och ögonblicken under den speciella kvällen. Nguyen använder arkivmaterial och intervjuer med de olika artisterna som medverkar, förutom ovan nämnda ser vi även inslag med Bruce Springsteen, Cyndi Lauper m.fl.

Premiär för The Greatest Night in Pop – musikdokumentär om "We Are the World"
Foto: Netflix.

Netflixpremiär för The Greatest Night in Pop – Musikikoner enas för världens väl

"The Greatest Night in Pop" skildrar alla de utmaningar och den energi som uppstod i den stora gruppen med stjärnor, alla där av samma orsak – att uppmärksamma den enorma svält som pågick i Afrika. Dokumentären är en underhållande och nostalgisk resa tillbaka till en tid då musikens största namn enades för en gemensamt ändamål. Den porträtterar en händelse som både är gripande, vacker och storslagen i ett.

När människor går samman i altruismens namn så kan stora saker hända, och det är precis det som publiken får följa med på i denna dokumentär.

"The Greatest Night in Pop" finns nu att streama på Netflix.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL