Premiär för Lockwood & Co på Netflix – actionfylld fantasy för tonåringar

Premiär för Lockwood & Co på Netflix – actionfylld fantasy för tonåringar

  • Netflix
Filmtopp
27 januari 2023 kl. 08:01
ANNONS
ANNONS

Netflix nya serie är ett kusligt ungdomsäventyr

Den actionladdade fantasyserien "Lockwood & Co" gör entré på Netflix i dag, den 27 januari.

Netflix nya satsning Lockwood & Co har alla ingredienser för att bli en succé hos ungdomar. Serien innehåller äventyr, action och självfallet ett svårknäckt mysterium.

Berättelsen utspelar sig i en värld där mänskligheten terroriseras av spöken och stora företag anlitar ungdomar med övernaturliga krafter för att bekämpa plågoandarna. Bland alla dessa styrande krafter finns också "Lockwood & Co" – den enda institutionen som inte är verksam under vuxnas uppsyn. I Lockwood & Co hittar vi tre spökjägande tonåringar som är redo att göra vad som krävs för att avslöja en djävulsk konspiration.

Lockwood & Co är en av Netflix större ungdomssatsningar för 2023 och även om den riktar sig till en aningen yngre målgrupp i första hand, så kan den sannolikt tilltala även en och annan äldre fantasyentusiast.

Från manusförfattaren bakom Ant-Man

"Lockwood & Co" är skapad av Netflix med Joe Cornish som showrunner. Cornish är manusförfattaren bakom filmer som Ant-Man (2015) och Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet (2011). Serien är baserad på Jonathan Strauds bokserie med samma namn.

I seriens tre huvudroller ser vi Ruby Stokes, Cameron Chapman och Ali Hadju-Heshmati.

"Lockwood & Co" säsong 1 består av totalt 8 avsnitt som alla har premiär på Netflix i dag, den 27 januari.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL