Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Premiär för La Casa de Papel: Korea – nu på Netflix

Premiär för La Casa de Papel: Korea – nu på Netflix

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
24 juni 2022
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
24 juni 2022

Kan nyversionen göra lika stor succé som originalet?

Den koreanska remaken på Netflix spanska succéserie, "La Casa de Papel" ("Money Heist" på engelska), har hittat till streamingtjänsten.

Spanska "La Casa de Papel" blev under sina år på Netflix en av streamingtjänstens mest framgångsrika internationella titlar. Kriminalthrillern gick som bekant i mål under 2021, men har levt kvar i nya format sedan dess. Senast ut är den koreanska remaken på succéserien, som nu finns att streama på Netflix.

Beskrivningen av handlingen i den koreanska versionen känns igen: Ett mystiskt snille rekryterar ett gäng brottslingar för att genomföra en stöt på myntverket i Korea och det eskalerar snabbt till ett stort gisslandrama och en enorm polisinsats.

Den nya serien är dock inte enbart en kopia av originalet – det finns ett och annat som sticker ut som unikt. En spännande detalj är exempelvis att La Casa de Papel: Korea kommer att utspela sig i ett återförenat Korea.

Det är omöjligt att inte dra en parallell mellan de röda overallerna i La Casa de Papel och de rosa i Netflix populäraste serie någonsin, koreanska Squid Game. Med både succévågorna av Squid Game och den spanska originalserien är det svårt att föreställa sig något annat än att även La Casa de Papel: Korea ska bli en enorm hit.

Första säsongen av La Casa de Papel: Korea består av sex avsnitt på mellan 63–78 minuter. Samtliga av dem finns tillgängliga att streamas.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL