Barack Obama

Premiär för Fantastiska nationalparker med Barack Obama

  • Netflix
14 april 2022 kl. 13:04

Från stora barriärrevet till Chiles 24 nationalparker.

Ibland är det skönt att se en film vars berättelse inte alls är sann – ren fiktion. Men andra gånger kan det vara lika givande att se någonting riktigt och äkta. Nu finns chansen att ta del av "Fantastiska nationalparker", Netflix nya dokumentärserie.

I dag, den 14 april, släpper Netflix sin nya serie Fantastiska nationalparker. Denna dokumentär i fem delar tar oss med till några av världens häftigaste nationalparker. Netflix har sedan tidigare flera dokumentärer med legendaren David Attenborough, så med Fantastiska nationalparker utökas Netflix redan rätt stora utbud av djur- och naturdokumentärer. 

Barriärrev, elefanter och sumatratigrar

I Fantastiska nationalparker får vi tittare uppleva allt från, natur-och djurlivet i Japan, Australiens stora barriärrev och Kenyas nationalpark Tsevo med sina elefanthjordar och imponerande landskap, till Gunung Leusers nationalpark i Indonesien – hem till bland andra sumatratigern – Kaliforniens kustlinje och Chiles hela 24 nationalparker.

Med avsnitt på 50 minuter får tittaren 250 minuter av lärorik TV-underhållning att njuta av lagom till påsk. Uppläsare genom de fem avsnitten är ingen annan än USA:s tidigare president, Barack Obama

För många är naturen fortfarande någonting okänt och nytt, trots att vi har kunnat beskåda dokumentärer i samma snitt som denna många gånger tidigare. Men hur många program som än spelas in om till exempel Amazonas regnskogar eller Galapagosöarna verkar intresset aldrig sina. Samtidigt görs nya upptäckter som ökar förståelsen för vår planet och dess natur. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL