Premiär för dramaserien Transatlantic på Netflix

Premiär för dramaserien Transatlantic på Netflix

  • Netflix
Sofie Landgren
07 april 2023 kl. 13:00

Ett krigsdrama i sju delar

Två amerikaner och deras allierade startar en skrämmande räddningsaktion i Marseille 1940 för att hjälpa konstnärer, författare och andra flyktingar som flyr från Europa under andra världskriget.

Premiär för Transatlantic på Netflix
Foto: Anika Molnar/Netflix.

Premiär för krigsdramat "Transatlantic" på Netflix

Transatlantic är en amerikansk, historisk dramaserie i sju delar skapad av Anna Winger och Daniel Hendler. Serien är baserad på romanen The Flight Portfolio av Julie Orringer om den sanna historien om "Emergency Rescue Committee". Emergency Rescue Committee (ERC) inrättades i slutet av juni 1940 i New York av tyska och amerikanska intellektuella, akademiker och vetenskapsmän. Syftet med hjälporganisationen var att rädda förföljda konstnärer och politiker från Frankrike till USA.

Premiär för Transalantic på Netflix
Foto: Netflix.

Utspelar sig i Marseille 1940–1941

Transatlantic är inspirerad av den sanna historien om Varian Fry, Mary Jayne Gold och "Emergency Rescue Committee" och hur de tillsammans riskerade sina liv för att hjälpa mer än 2 000 flyktingar att fly från det ockuperade Frankrike. Många av de konstnärer och artister de hjälpte stod på nazisternas lista över mest eftertraktade, och det internationella gänget blev till slut klassade som mer eller mindre unga superhjältar när de ockuperade en villa i utkanten av Marseille, där hotet om dödlig fara banade väg för oväntade samarbeten och intensiva kärleksaffärer.

Missa inte premiären av krigsdramat "Transatlantic" på Netflix den 7 april.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL