Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Piraternas storhetstid säsong 2 – detta vet vi

Piraternas storhetstid säsong 2 – detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
18 mars 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
18 mars 2021

Får vi se mer av den uppmärksammade dokumentärserien?

Netflix välproducerade och bitvis intensiva dokumentärserie "Piraternas storhetstid" har fått en hel del att nagla sig fast framför tv:n – och med samtliga avsnitt av den första säsongen tillgängliga på streamingtjänsten är det många som är nyfikna på om det kommer en säsong 2.

Bilden av 1600- och 1700-talets pirater som plundrande barbarer är visserligen en del av sanningen, men faktum är att deras historia är betydligt rikare än så. I Netflix dokumentärserie "Piraternas storhetstid" ("The Lost Pirate Kingdom" på engelska) får vi en inblick i de karibiska piraternas liv och hur de upprättade en republik som faktiskt visade en hel del potential.

Säsong 2 – detta vet vi:

Netflix har ännu inte bekräftat att vi får se mer av den uppmärksammade dokumentären, men serien har lockat stort intresse hos tittarna – vilket alltid är en stark indikation på att vi kommer att få en uppföljande säsong.

MER LÄSNING: The One säsong 2 – detta vet vi

Piraternas storhetstid har inte bara varit populär bland de svenska tittarna, utan har legat på topplistorna i flera länder världen över. Eftersom det är just är höga tittarsiffror som streamingtjänsterna vill åt kan vi anta att det är i Netflix intresse med en andra säsong.

När kan vi förvänta oss en säsong 2 av Piraternas storhetstid?

Skulle Netflix välja att förnya serien så kan vi räkna med att få nästa leverans av avsnitt först under nästföljande år. Netflix släpper sällan två säsonger av en serie under ett och samma år, vilket gör 2022 till en rimlig prognos för säsong 2.

Den rådande pandemin kan mycket väl påverka och sakta ned produktionstempot, men till vilken grad är svårt att säga. Med tanke på att den första säsongen nyligen släpptes – och de försvårande omständigheterna – så är det troligt att en andra säsong dyker upp först under våren 2022.

STREAMA DOKUMENTÄRER GRATIS PÅ FILMTOPP

För fler nyheter --> scrolla vidare!

 

NÄSTA ARTIKEL