Trailerpremiär för AVGRUNDEN – Sveriges första katastroffilm

Nu kan du se svenska katastroffilmen Avgrunden på Netflix

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
16 februari 2024 kl. 08:02

Den svenska storsatsningen intar Netflix

En av förra årets största svenska filmsatsningar kommer till Netflix. Från och med i dag kan du se katastroffilmen "Avgrunden" på streamingtjänsten.

Det som titulerats som Sveriges första regelrätta katastroffilm kommer till Netflix i dag, den 16 februari. Efter att ha gått upp på bio under tidig höst 2023 är det nu dags för Avgrunden att inta streamingtjänsten.

Avgrunden utspelar sig i ett Kiruna som hotas att tillintetgöras när världens största underjordiska gruva börjar sluka samhället från djupet. I händelsernas centrum hittar vi Frigga (Tuva Novotny), säkerhetschef i Kiirunavaaragruvan, som slits mellan sitt yrke och människorna som hon håller kära. Men när katastrofen ser ut att bli ett faktum finns det bara utrymme att fokusera på en sak – att överleva.

Nu kan du se svenska katastroffilmen Avgrunden på Netflix
Foto: SF Studios.

Premiär på Netflix för Avgrunden – en svensk katastroffilm

Den omtalade filmen har premiär på Netflix i dag, fredagen den 16 februari, och blir tillgänglig på plattformen klockan 9.00.

Vid sidan om Tuva Novotny i huvudrollen medverkar även skådespelare som Kardo Razzazi, Edvin Ryding, Peter Franzén, Felicia Maxime och Angela Kovács m.fl. Filmen är regisserad av Richard Holm (Maskineriet, Johan Falk, Gåsmamman, Heder) och skriven av Richard Holm tillsammans med Robin Sherlock Holm (Gåsmamman, Heder, Advokaten) och Nicola Sinclair.

Guldbaggen 2024 tilldelades Avgrunden pris i kategorin Bästa visuella effekter.

Filmen har en speltid på 1 timma och 43 minuter.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL