Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Eirik Jensen med adovakter.

Då släpper Netflix sin första nordiska dokumentärserie

  • Netflix
Ebba Bengtsson | Nyhet
06 maj 2022
Ebba Bengtsson | Nyhet
06 maj 2022

Kommer handla om polisen Eirik Jensen

Nu meddelar Netflix att en ny norsk serie om Eirik Jensen kommer att ha premiär i sommar. Det blir streaminggjättens första nordiska dokumentärserie.

När polisen Eirik Jensen greps 2013 var det norska folket kluvet: var Eirik den bästa polisen i norsk historia, eller Skandinaviens största narkotikahandlare genom tiderna? 

Den nya serien Mr Good: Cop or Crook? kommer att ge en exklusiv inblick i ett av Norges mest omtalade brottsfall och undersöka Eiriks roll i narkotikahärvan. Serien är Netflix första nordiska dokumentärserie och de meddelade idag att premiären är satt till 3 juni i år. 

Fallet som delade en nation

Om serien säger producenten Bendin Mondal (Estonia - fyndet som ändrade allt, 2020):

– Under de senaste åren har historien om Eirik Jensen fascinerat den norska publiken. Det är en historia som förtjänas att berättas med ett brett perspektiv och vi är väldigt glada över att samarbeta med Netflix. Serien är ett porträtt av en man, såväl som en inblick i en av den norska kriminalhistoriens mest omtalade händelser.

Under fyra avsnitt kommer vi få ta del av historier om det första mötet med Jensen på 90-talet och följa fallet till det potentiella nederlaget i rätten 2020. 

Mr Good: Cop or Crook? har premiär på Netflix 3 juni. 

Läs mer: 

NÄSTA ARTIKEL