Sveriges billigaste och dyraste streamingtjänster

Netflix skrotar gamla funktionen – kommer du sakna den?

  • Netflix
Filmtopp
28 februari 2023 kl. 11:02
ANNONS
ANNONS

Har inte flugit alls

Netflix fortsätter att göra förändringar på sin streamingtjänst. Nu plockar de bort en funktion, som användarna inte har hittat till.

I den hårda konkurrensen gäller det att hålla sin plattform i topptrim. Netflix fortsätter att testa nya funktioner och uppdatera sitt utbud för att se vad som lockar läsarna mest, samtidigt som de måste öka sina intäkter.

Nyligen kunde vi rapportera att Netflix sänker sina priser i över 30 länder, nu rapporteras siffran närma sig ett hundratal, för att säkra sina abonnenter i en global lågkonjunktur. Innan dess började testa reklambaserade abonnemangsformer i dela världen och håller nu på att försämra möjligheterna för användarna att dela lösenord utanför hushållen. De har också sin satsning Netflix Games, som sägs vara i sin linda.

Play Something – funktionen Netflix skrotar
Shuffle-knappen är snart ett minne blott. Foto: Netflix

Plockar bort sin shuffle-funktion

Nu meddelar The Wall Street Journal att Netflix stryker sin funktion "Surprise Me" från tjänsten, som fungerar som en shuffle-knapp där väljarna helt enkelt slipper välja själva vad de ska se utan överraskas av streamingjättens innehåll. Något som helt enkelt inte verkar ha varit önskvärt.

"Vi kommer att fortsätta att utforska andra sätt att ge våra medlemmar fler valmöjligheter och sätt att utforska och upptäcka innehållet de vill se", säger en talesperson för Netflix.

Så fungerade Surprise Me-knappen

Shuffler-funktionen introducerades i april 2021 under covid-19 som ett sätt att uppmuntra folk att hålla sig hemma och minska smittospridningen. Vad som spelades upp för användaren baserades på Netflix algoritmer och användarens tidigare sedda TV-serier och filmer.

Knappen kommer att försvinna nästa månad så den som vill låtar Netflix överraska en får passa på.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL